НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ето истинската причина за спада при крипто пазарите, според основателя на Binance

МАР. 23, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето истинската причина за спада при крипто пазарите, според основателя на Binance

Пазарът на криптовалути видя едно от най-големите си еднодневни низходящи движения миналия четвъртък, като при Биткойн се наблюдаваха масови разпродажби, което изпрати дигиталния актив до референтното дъно от $3,800.

Впоследствие този спад на Биткойн доведе и до 'срив' на повечето основни алткойни.

Това накара агрегирания пазар на криптовалути да заличи близо $100 милиарда от общата пазарна капитализация, която намаля от $225 милиарда до $125 милиарда през еднодневен период на търговия.

Сега главният изпълнителен директор на една от най-големите крипто борси в света споделя своите мисли за това каква е истинската причина за тази неотдавнашна разпродажба, като също така отбелязва, че той все още гледа на Биткойн като на сигурно убежище.

Изпълнителният директор на Binance сравнява скорошния спад на Биткойн със „спасителен пояс, прикрепен към Титаник“


Много анализатори и инвеститори бяха разочаровани, когато видяха спад на Биткойн наред с традиционните пазари, като че ли обезсили статуса си на актив „убежище“.

Чанпен Джао - главен изпълнителен директор и основател на Binance, говори за недействителността на този сценарий в неотдавнашна блог публикация. Той обяснява, че все още разглежда Биткойн и други криптовалути като сигурни активи, но че интензивните сътресения в световната икономика бяха просто твърде много, за да може малкият пазар да ги издържи.

Той приравнява скорошния спад на криптовалутите със „спасителен пояс прикрепен към Титаник“, докато той потъва, като продължава да твърди, че в крайна сметка криптовалутите ще могат да се отделят от традиционния пазар.

„Да кажем, че плувате със спасителен пояс, който ще ви помогне да се задържите над водата. Нека сега си представим, че е прикрепен към „Титаник“, тъй като потъва. Дали този пояс ще ви изведе на повърхността сега? Не, няма да стане. Дали защото поясът вече не работи? Не, плаващите свойства на пояса не са се променили и все още работят."


Ето истинската причина криптовалутите да се сринат в очите на CZ


Джао продължи да обяснява, че скорошната капитулираща разпродажба на крипто пазара се е получила поради два основни фактора.

Първо, той отбелязва, че по-скептичните крипто инвеститори вероятно приеха неотдавнашните сътресения на традиционните пазари като причина да закрият позициите си, създавайки наплив от поръчки за продажба.

Второ, той отбелязва, че много инвеститори вероятно са решили да продадат своите криптовалути, за да освободят капитал, с който да платят наем и да се подготвят за потенциални промени в работната си ситуация поради глобалната нестабилност.

Тъй като всички тези инвеститори вече са излезли от сравнително малкия пазар на криптовалути, съществува голяма вероятност дългосрочно дъно да е налице и традиционните инвеститори да започнат да въвеждат нови позиции в криптовалутите, ако Биткойн и другите дигитални активи са в състояние да започнат отделяне от традиционните пазари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло МАР. 23, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ripple са изпратили 74 милиона XRP до неизвестен портфейл

Whale Alert проследи хода в реално време, което се случи в две отделни транзакции за по 500 милиона XRP.Ripple държи повече от половината от общото предлагане на XRP. През декември 2017 г. компанията...
АПР. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да претърпи сериозен възход до края на годината

Кризата, предизвикана от коронавирусът, тласна цената на криптовалутите до много месечни дъна. Криптовалутата на Ripple се справя особено слабо, като в момента се търгува в обхват около $ 0.17.&n...
АПР. 1, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

82% от инвеститорите в Етериум са купили над настоящата пазарна цена

Показателите сочат, че скоро ситуацията може да се влоши.Според данни на фирмата за блокчейн анализи IntoTheBlock, 30,21 милиона Етериум адреса, което се равнява на близо 83% от общия им брой, са н...
МАР. 31, 2020 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света