НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето истинската причина за спада при крипто пазарите, според основателя на Binance

МАР. 23, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето истинската причина за спада при крипто пазарите, според основателя на Binance

Пазарът на криптовалути видя едно от най-големите си еднодневни низходящи движения миналия четвъртък, като при Биткойн се наблюдаваха масови разпродажби, което изпрати дигиталния актив до референтното дъно от $3,800.

Впоследствие този спад на Биткойн доведе и до 'срив' на повечето основни алткойни.

Това накара агрегирания пазар на криптовалути да заличи близо $100 милиарда от общата пазарна капитализация, която намаля от $225 милиарда до $125 милиарда през еднодневен период на търговия.

Сега главният изпълнителен директор на една от най-големите крипто борси в света споделя своите мисли за това каква е истинската причина за тази неотдавнашна разпродажба, като също така отбелязва, че той все още гледа на Биткойн като на сигурно убежище.

Изпълнителният директор на Binance сравнява скорошния спад на Биткойн със „спасителен пояс, прикрепен към Титаник“


Много анализатори и инвеститори бяха разочаровани, когато видяха спад на Биткойн наред с традиционните пазари, като че ли обезсили статуса си на актив „убежище“.

Чанпен Джао - главен изпълнителен директор и основател на Binance, говори за недействителността на този сценарий в неотдавнашна блог публикация. Той обяснява, че все още разглежда Биткойн и други криптовалути като сигурни активи, но че интензивните сътресения в световната икономика бяха просто твърде много, за да може малкият пазар да ги издържи.

Той приравнява скорошния спад на криптовалутите със „спасителен пояс прикрепен към Титаник“, докато той потъва, като продължава да твърди, че в крайна сметка криптовалутите ще могат да се отделят от традиционния пазар.

„Да кажем, че плувате със спасителен пояс, който ще ви помогне да се задържите над водата. Нека сега си представим, че е прикрепен към „Титаник“, тъй като потъва. Дали този пояс ще ви изведе на повърхността сега? Не, няма да стане. Дали защото поясът вече не работи? Не, плаващите свойства на пояса не са се променили и все още работят."


Ето истинската причина криптовалутите да се сринат в очите на CZ


Джао продължи да обяснява, че скорошната капитулираща разпродажба на крипто пазара се е получила поради два основни фактора.

Първо, той отбелязва, че по-скептичните крипто инвеститори вероятно приеха неотдавнашните сътресения на традиционните пазари като причина да закрият позициите си, създавайки наплив от поръчки за продажба.

Второ, той отбелязва, че много инвеститори вероятно са решили да продадат своите криптовалути, за да освободят капитал, с който да платят наем и да се подготвят за потенциални промени в работната си ситуация поради глобалната нестабилност.

Тъй като всички тези инвеститори вече са излезли от сравнително малкия пазар на криптовалути, съществува голяма вероятност дългосрочно дъно да е налице и традиционните инвеститори да започнат да въвеждат нови позиции в криптовалутите, ако Биткойн и другите дигитални активи са в състояние да започнат отделяне от традиционните пазари.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
Ивайло МАР. 23, 2020 От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Може ли Биткойн да замени златото?

“Виждам как Биткойн ще замени златото катo най-твърдите пари за тези с дългосрочни планове.[...]Младите хора са далеч по-заинтересовани в Биткойн в свят, където икономиката става все по-онлайн и ви...
МАЙ. 29, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто китовете купуват Биткойн за над $100 милиона в рамките на 5 дни

Големите покупки на BTC започнаха, след като криптовалутата удари силна съпротива близо до нивото от $10,000.„Дали китовете от BTC отново акумулират? След падането на Биткойн под $9,500 на 20-ти ма...
МАЙ. 28, 2020 20:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн не е клас активи, според Goldman Sachs

Това важи и за други криптовалути.В един от слайдовете Goldman Sachs обяснява, че криптовалутата не е в състояние да генерира положителен паричен поток като облигации, не намалява волатилността и не о...
МАЙ. 28, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs ще обсъждат Биткойн с институционалните си клиенти

Той каза, че на 27-ми май, банковият гигант Goldman Sachs ще проведе конферентен разговор с клиентите си инвеститори, като се е обсъждал Биткойн.  В рамките на разговора, високопоставени в банката ли...
МАЙ. 27, 2020 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света