НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

ОКТ. 5, 2021 17:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум уреди над $6 трилиона за 12 месеца

Етериум уреди транзакции за над $6 трилиона през последните 12 месеца, което е 369% увеличение от 2020 г. насам. Транзакциите на стойност $1.5 трилиона бяха уредени само през третото тримесечие.

Изглежда, че Етериум достига нови постижения през седмицата, тъй като данните от Messari показват, че през последните 12 месеца са записани транзакции в размер на зашеметяващите $6.2 трилиона. В сравнение с 2020 г. това представлява 369% увеличение на обема на транзакциите. Не е изненадващо, че цената на Етериум (ETH) нарасна значително, успоредно с този скок в използването.По-специално, третото тримесечие беше много силен период за мрежата на Ethereum, през който бяха записани транзакции на стойност $1.5 трилиона. Стабилните монети също са основна част от обема на транзакциите, което не е изненадващо предвид гъвкавостта на използването му.


В момента Етериум се търгува на над $3,400 и показва силни признаци, че ще остане над 3,000. Що се отнася до представянето и присъствието му, той надминава Биткойн с 43 пъти по отношение на приходите от такси.


Понастоящем мрежата на Етериум е в процес на надграждане до ETH 2.0, което ще доведе до преминаване към консенсус за доказателство за залог и подобрения на мащабируемостта, наред с други функции. Това значително ще увеличи използваемостта на мрежата, дори когато много конкуренти като Cardano въвеждат актуализации за смарт договори.


ETH 2.0 все още е далеч от пускане на всичките си функции, тъй като екипът за разработка пуска надстройките поетапно. Ползите обаче вече започват да се проявяват, особено с появата на нови продукти на DeFi и NFT.


NFT и DeFi подсилват Етериум


Етериум наистина настъпва пълнолетие, тъй като както корпоративните компании, така и независимите екипи за развитие се придържат към неговите смарт договори. Появата на решения за мащабируемост, като тази, предоставена от Polygon, също помогна изключително много за улесняване на използването.


ПРОЧЕТИ ОЩЕМоже ли Етериум да стигне $13,000?


Две ниши, които са стълбове на мрежата Етериум, са незаменими токени (NFT) и децентрализирано финансиране (DeFi). По-специално, NFT показват големи признаци на растеж, привличайки компании, големи марки и известни личности. Разнообразието на смарт договорите на мрежата наистина започна да се проявява в тези два сектора.


От доста време насам таксите за газ и ограниченията на мрежата задушават пазара. Тъй като транзакциите на Етериум продължават да растат и да се появяват все повече случаи на употреба, необходимостта от мащабируемост само ще се увеличи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света