НАЧАЛО Биткойн Алткойни

"Ethereum" приложение в Google Play Store

АВГ. 22, 2018 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Ethereum" приложение в Google Play Store

На Google Play Магазинa на Android наскоро бе добавено Етериум (ETH) приложение (измамно), съобщава The Next Web на 21-ви август.


Лукас Стефанко, изследовател на зловреден софтуер от Словакия, откри измамно приложение "Ethereum" в Google Play, за което се твърди, че е било предложено за покупка на цена от 335 евро или около 388 долара, според The Next Web.

В tweet от 20-ти август изследователят отбеляза, че закупуването на приложението не е "същото като" покупката на Ethereum, което означава, че е е крипто измама, предназначена да подведе потребителите, като имитира оригиналния Етериум, който струва около $290.

Scam

Изявлението на Стефанко в Twitter показва, че приложението, описано чрез Google Преводач като "само Ethereum", е разработено от така наречената "Google Commerce Ltd" и успява да натрупа повече от 100 инсталации след последната актуализация през август 2017 г.

Истинското име на разработчика на приложения, поддържани от Google в Google Play Магазин, е "Google LLC". В този момент приложението не е налице в Google Play.

На 27-ми юли, Google беше забранил приложенията за извличане на крипто в своя Play Store, позволявайки само приложения за дистанционен добив. Според The Next Web, въпреки неотдавнашната забрана, множество незаконни приложения като JSEcoin все още се появяват в магазина, като отбелязва, че разработчиците на Google имат 30 дни от датата на промяна на правилата, за да се съобразят с тях.

По-рано през април, технологичният гигант също обяви забрана на всички разширения за добив на крипто от уеб магазина на Chrome. През март, Google последва хода на Facebook, като обяви забрана на всички свързани с крипто реклами от всякакъв вид, което впоследствие засегна пазарите на криптовалутите.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света