НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум изпробва кода за следващия си хард форк

ЯНУ. 4, 2019 02:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум изпробва кода за следващия си хард форк

ETH разработчиците вече прилагат код за Константинопол, следващата ъпгрейд за мрежата.


Втората част от редица подобрения, които ще направят Етериум мрежата по-ефективна и по-евтина по отношение на таксите, Константинопол ще бъде активиран  някъде преди Devcon4 Етериум конференцията през октомври, според заинтересованите страни по време на основната среща на разработчиците в петък.

Това означава, че точният номер на блока, на който кодът ще бъде пуснат, все още не е потвърден за обратната несъвместима промяна.

Беше предложена и приблизителна пътна карта за надграждане. Съгласно тази пътна карта етапът на изпълнение продължава до 13 август, след което ще има два месеца тестване, включително пускането в експлоатация на специфична за Константинопол мрежа за тестване.

Актуализацията ще включва различни оптимизации, целящи да направят платформата по-ефективна - и по-евтина от гледна точка на таксите. Константинопол е втората част от двуетапна поредица от ъпгрейди, следвайки стъпките на Byzantine, който бе активиран през октомври миналата година.

Според срещата в момента разработчиците изпълняват общо четири модерни подобрения (EIP). Péter Szilágyi, водещ разработчик на Geth, най-популярният клиент за етер, заяви, че вече е осъществил повечето от промените.

Някои от подобренията, които са достигнали етапа на изпълнение, включват EIP 210, която реорганизира как се съхраняват блок хешове в Ethereum, и EIP 145, което увеличава скоростта на аритметика в етерната виртуална машина (EVM). Две други подобрения - EIP 1014 и EIP 1052.

Две други забележими промени все още са обект на дискусия, включително евентуално забавяне на "трудностната бомба" на Етериум и на EIP, които биха могли да подобрят как работи ценообразуването на газта.

Най-малко що се отнася до въпроса за трудностите при добива на газ - спорна тема, която включва разглеждане на модела на издаване на етера и който има различни въздействия върху различни заинтересовани страни - все още не е взето решение.

"Няма да можем да решим тази част днес", заключи Хъдсън Джейсън, модератор на дискусията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум скоро ще достигне $4,900 - според Fundstrat

Етериум биковете могат да насочат погледа си към нов исторически връх, ако ETH успее да пробие ценовото ниво от $4,030. В такъв случай, според анализаторите на компанията, подновеният импулс може да т...
ОКТ. 16, 2021 11:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP се превърна в криптовалута номер едно във Великобритания

Британските инвеститори на дребно избират XRP пред другите криптовалути, ADA е на второ мястоДанните, споделени от eToro, посочват, че през третото тримесечие на тази година инвеститорите на дребно въ...
ОКТ. 15, 2021 22:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance ще проведе парачейн търг за Polkadot (DOT)

В секцията Новини в блога на платформата Binance обяви бъдещата подкрепа за търга за слотове за Polkadot Parachain, който ще се проведе през ноември 2021 г. Повече подробности за участниците ще бъдат ...
ОКТ. 15, 2021 17:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо този алткойн скочи с над 180% за месец

OHM токенът на Olympus DAO бързо се доближава до рекордно високо ниво.Икономиката на токени на проекта привлича потребителите и осигурява стойност.Olympus DAO отскочи от летните си минимуми и бързо се...
ОКТ. 15, 2021 18:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света