НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум (ETH) балансите на централизираните борси спадат

МАЙ. 11, 2021 13:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум (ETH) балансите на централизираните борси спадат

Glassnode твърди, че инвеститорите в Биткойн са конвертирали BTC в ETH през май.

Според анализ на доставчика на аналитични данни Glassnode, сумата на Етериум токени на борсите е спаднала до най-ниското си ниво за почти две години.

 

Glassnode изчислява, че понастоящем само 13,3 милиона Етериум се държат на централизирани борси, най-ниското ниво от юни 2019 г. Като такива централизираните платформи притежават ETH на стойност около 52,4 милиарда долара - 11,5% от цялото предлагане на монетата.

 

Броят на ETH токените на централизираните борси е спаднал с 30% за 9 месеца, откакто достигна своя връх от 19 милиона ETH през септември 2020 г.

 

Ниският баланс на ETH на борсите обикновено се разбира като индикатор за предстоящ възход за пазарите, тъй като води до намаляване на предлагането спрямо търсенето на популярните платформи за търговия. 

 

Намаляващите валутни салда предполагат, че дългосрочните инвеститори преместват активите си в сигурно съхранение или заключват средствата си, за да печелят доходност чрез децентрализирани финансови протоколи или стейкинг.

 

В своя доклад от понеделник “Седмица на веригата” доставчикът на данни също отбелязва, че е имало известен спад в изложението към Биткойн в полза на Етериум.

 

Glassnode корелира поведението на разходите на сравнително стари неизразходвани транзакции на Биткойн между 6 месеца и 3 години, като намери доказателства, че дългосрочните инвеститори е можело наскоро да преминат към ETH:

 

Въпреки че това е само емпирично наблюдение (причинно-следствена връзка), отчетливото увеличение на тези по-стари BTC, които [отиват] обратно в обращение след продължителен период на задържане, прави аргумента убедителен.

 

В доклада се добавя, че активността във веригата се е увеличила значително през последните четири седмици за Етериум на фона на неотдавнашните бичи ценови действия на ETH. Общият брой на повикванията за интелигентни договори, транзакциите от Uniswap и ежедневните транзакции са нараснали значително от началото на годината.

 

Ежедневните транзакции достигнаха рекорд от 1,63 милиона през тази седмица, което представлява 22,5% увеличение спрямо предишния връх през декември 2017 г.

 

По време на писането на цените, цените на Етериум се търгуваха на малко под 3,900 долара - охлаждане от скорошния им рекорд от 4,220 долара на 10-ти май.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Етериум до $25,000 - анализатор споделя прогнозата си

В ново видео Армстронг излага бичи сценарии за ETH, заявявайки, че има гориво за да изпревари Биткойн, преди настоящият бичи пазар да приключи. [Видяхме] невероятен възход за Етериум тази година....
ЮНИ. 12, 2021 19:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света