НАЧАЛО Крипто Крими

Разработчици на Ethereum Classic отричат да е имало 51%-на атака

ЯНУ. 9, 2019 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Разработчици на Ethereum Classic отричат да е имало 51%-на атака

Разработчиците на Ethereum Classic токена сега твърдят, че блокчейнът не е преживял 51%-на атака, както и отричат наличието на двойно плащане.


На 7-ми януари Coinbase пусна съобщение, гласящо, че обменът е открил дълбока реорганизация на блокчейна на Ethereum Classic, включваща двойно плащане.
Coinbase заяви, че в интерес на защитата на потребителската база те са реагирали на подозрителната дейност, като са прекъснали движението на въпросните средства в блокчейна на ETC.

Спецификата на длъжността, според инженера по сигурността на Coinbase Марк Несбит, включва недостатък в Proof of Work системата на ETC, който позволява "повторни" блок "reorgs", и по-точно промяна на транзакциите на блокчейна.

Още по-тревожен е фактът, че двойното плащане възлиза на 88,500 ETC или 450,000 долара. Нападателят е успял да произведе транзакции, които по-късно бяха уловени от Coinbase. Впоследствие борсата реши да вземе решението да спре средствата от трансфериране.

Въпреки отговора на екипа за разработка на Ethereum Classic, Coinbase не възобнови изтеглянето и депозитите на ETC. Въпреки че посочи, че реорганизациите са довели до двойни плащания в размер на 450,000 щатски долара, борсата твърди, че "не е целта на това двойно плащане и средства не са били изгубени".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

BitMart потвърждава хак - ето колко средства са загубени

Изследователите по сигурността PeckShield първоначално изчислиха, че борсата е била хакната за $100 милиона.Основателят и главен изпълнителен директор Шелдън Ся по-късно потвърди инцидента, като напис...
ДЕК. 6, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $200 милиона са откраднати след хак на борса за криптовалути

Първоначално PeckShield публикува в Twitter, че токени на стойност $100 милиона са откраднати от един от горещите Етериум портфейли на борсата.Shiba Inu (SHIB) е начело в списъка на засегнатите активи...
ДЕК. 5, 2021 10:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери източиха $115 милиона от DeFi протокола BadgerDAO

Badger has received reports of unauthorized withdrawals of user funds.As Badger engineers investigate this, all smart contracts have been paused to prevent further withdrawals.Our investigation is ong...
ДЕК. 2, 2021 22:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лош съвет води до загубата на 1,000 биткойна и множество арести

Полицейското дуо Нгуен Куок Дунг и Нгуен Анх Туан са били наети от частен детектив, за да проследят местонахождението на бизнесмен, обвинен, че е дал грешни бизнес съвети, които са довели до загуба на...
НОЕ. 30, 2021 08:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света