НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на EtherDelta обвинен в управление на нерегистриран обмен на ценни книжа

НОЕ. 10, 2018 13:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на EtherDelta обвинен в управление на нерегистриран обмен на ценни книжа

Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) повдигна официални обвинения срещу Закари Кобърн, основател на платформата за крипто търговия EtherDelta, за това, че не е регистрирал своята компания като национален обмен на ценни книжа.

Според официално прессъобщение, SEC е предприела действия срещу основателя на платформата за търговия с цифрови токени EtherDelta, Закари Кобърн.


Съгласно заповедта на Комисията, EtherDelta представлява онлайн платформа за търговия на вторични пазари на токени ERC20 - повечето от които обикновено се издават чрез първично предлагане на монети (ICO). Освен това, SEC е установила, че почти всички поръчки, поставени чрез платформата, са извършени след DAO доклада от 2017 г. Според него определени цифрови активи, включително DAO токени, се считат за ценни книжа и следователно тяхната търговия е предмет на изискването на Комисията за регистрация или да отговаря на условията за освобождаване.

Според Стефани Авакян, съпредседател на изпълнителната власт на SEC, EtherDelta не направи нито едно от тези, като заяви:
EtherDelta има както потребителския интерфейс, така и основната функционалност на онлайн националeн обмен на ценни книжа и е трябвало да се регистрира в SEC или да отговаря на условията за освобождаване.

Той обаче не признава нищо и разследването продължава. Все пак, SEC признава сътрудничеството му, заявявайки, че може да е попречило на още по-голямо наказание.

Според Стивън Пейкин, съпредседател на дирекция Изпълнение на SEC, съществуващото законодателство трябва да се следва внимателно, за да се защитят инвеститорите във времена на "значителни нововъведения". Пейкин отбеляза:
Ние сме свидетели на период на значителни нововъведения на пазарите на ценни книжа с използването и прилагането на разпределена счетоводна технология. Но за да защитим инвеститорите, това нововъведение изисква внимателен надзор от SEC за дигиталните пазари и прилагане на съществуващите закони.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец призна участието си в крипто измама за $30 милиона

Майкъл Акерман, жител на щата Охайо, може да лежи до 20 години в затвор след като се призна за виновен в измама, която той организирал през 2017 г. Крипто схемата е примамвала стотици инвеститори, деп...
СЕП. 10, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света