НАЧАЛО Регулации

Ether е "собственост" и "трябва да бъде защитен от закона", според китайски съд

СЕП. 28, 2018 22:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ether е "собственост" и "трябва да бъде защитен от закона", според китайски съд

Съдът в Китай е постановил, че Ether (ETH) е "собственост" и трябва да попадне под защитата на закона.


Подробностите за решението се появиха в местната медия Baidu на 27-ми септември и впоследствие бяха преведени от коментатор на социалните медии cnLedger.


Делото включваше инвестиция от 20 ETH в неназована "технологична компания", съобщава Baidu, вероятно като част от ICO, през август 2017 г.

Един месец по-късно, тъй като китайските власти се отказаха от практиката за набиране на средства, инвеститорът поиска възстановяване, но въпросната компания остана безмълвна.

Като част от правния процес, доведен от инвеститора, Baidu потвърждава, че съдът в окръг Хангкоу в Шанхай счита за оспорваните 20 ETH като собственост в правен смисъл, въпреки че Китай отказва да признае криптовалутите като Етериум като пари.

"Китай не признава паричните свойства на" виртуалните валути ", включително Ether," цитира CnLedger решението на съда.

Не можем обаче да отречем факта, че Ether трябва да бъде защитен от закона като обща собственост.
Случаят представлява рядък пример за ежедневното боравене с крипто въпреки условната китайска забрана за търговия.

През юли съдът в Хангжоу е постановил, че блокчейн доказателства в отделен случай трябва да бъдат приети за правно обвързващи, като законодателите твърдят, че законът трябва да вземе "открито и неутрално отношение" към тези нови форми на информация.

В Русия, където криптовалутите не са забранени, но са изправени пред смесено приемане от юридически органи, се появяват спорадични преценки, включващи криптовалута.

Московският съд отсъди през май, че Биткойн е собственост като част от частното производство по несъстоятелност. Решението беше взето независимо от криптoвалутаta, която няма никакъв официален правен статут като нищо в Русия, като такива въпроси като данъчното облагане изглеждат да се намират в сива зона преди официалното регулиране да се появи по-късно тази година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света