НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум ще стане по-централизиран с течение на времето

НОЕ. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум ще стане по-централизиран с течение на времето

Неотдавна Биткойн разработчикът, Тур Демистър, се появи в Twitter, за да изрази отново опасенията си относно Етериум и бъдещето на проекта.

Етериум все още е втората по големина криптовалута, с настоящата цена от $184 и пазарна капитализация от близо $20 милиарда към момента на писане на статията. Монетата също има дневен обем на търговия от $8,90 милиарда, което я прави третата най-търгувана криптовалута в целия свят.

Въпреки че Етериум остава най-голямата платформа за разработки на базата на блокчейн, не всички са съгласни, че тя заслужава да бъде такава. Демистър, наскоро публикува за проекта в Twitter, изразявайки притесненията си за ETH.

Според него, културата на Етериум е „антитетична спрямо етоса на киберпънка“. Като такaвa, тя може само да доведе до по-голяма централизация на проекта и да го направи нефункционален, както твърди Демистър.
Става ли по-централизиран Етериум?


За да докаже мнението си, Демистър сподели четири публикации в Twitter, едната от които първоначално е публикувана от разработчика Влад Замфир, а останалите три са публикувани от съоснователя на криптовалутата, Виталик Бутерин.

Публикацията на Влад Замфир заявява, че намаляването на доверието не е ценност на киберпънка, а авторитарен опит за спиране на блокчейн управлението. Един от туитовете на Бутерин посочва, че:

Идеята за това, обикновените потребители лично да потвърждават цялата история на системата, е отвъд нелепа.

В края на декември 2018 г., Демистър публикува обяснение, разделено на 50 публикации в Twitter, относно това защо е против проекта.Тогава той заяви всички недостатъци, които смята, че Етериум е имал, включително факта, че културата и архитектурата на мрежата са противоположни на Биткойн, както и че ETH не е пари, не е безопасен и не е мащабируем - думи, които всъщност са написани от самият Влад Замфир, на 1-ви май 2017 г.

В заключение, въпреки силния оптимизъм по отношение на Етериум, все още има проблеми, които проектът не е адресирал.

Съществува и реална възможност той да не ги адресира в следващите години, което е един от основните проблеми на Демистър. Въпреки това, най-лошият сценарий, както той го представи е, че Етериум всъщност ще стане по-централизиран и по-малко функционален с течение на времето.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Криптовалута подкрепена от криптовалута? Запознайте се с DAI стейбълкойна

НОЕ. 19, 2019 20:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP продължава спада си - какво да очакваме?

Всъщност, както бе установено в неотдавнашен доклад, пуснат през третото тримесечие, криптовалутата падна от $ 0,40 до $ 0,25, в рамките на юли и септември. Това представлява спад от 35%, спрямо ...
НОЕ. 19, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tron пада с 9 процента след банковите проблеми на Джъстин Сън

Внезапният спад на TRX съвпада с общия тон на пазара, тъй като водещата криптовалута по пазарна капитализация, Биткойн , спадна с близо 5 процента само за няколко часа.Но, при TRX изглежда има конкр...
НОЕ. 19, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Приемането на BAT се увеличава покрай старта на Brave 1.0

НОЕ. 18, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света