НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум ще стане по-централизиран с течение на времето

НОЕ. 6, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум ще стане по-централизиран с течение на времето

Неотдавна Биткойн разработчикът, Тур Демистър, се появи в Twitter, за да изрази отново опасенията си относно Етериум и бъдещето на проекта.

Етериум все още е втората по големина криптовалута, с настоящата цена от $184 и пазарна капитализация от близо $20 милиарда към момента на писане на статията. Монетата също има дневен обем на търговия от $8,90 милиарда, което я прави третата най-търгувана криптовалута в целия свят.

Въпреки че Етериум остава най-голямата платформа за разработки на базата на блокчейн, не всички са съгласни, че тя заслужава да бъде такава. Демистър, наскоро публикува за проекта в Twitter, изразявайки притесненията си за ETH.

Според него, културата на Етериум е „антитетична спрямо етоса на киберпънка“. Като такaвa, тя може само да доведе до по-голяма централизация на проекта и да го направи нефункционален, както твърди Демистър.
Става ли по-централизиран Етериум?


За да докаже мнението си, Демистър сподели четири публикации в Twitter, едната от които първоначално е публикувана от разработчика Влад Замфир, а останалите три са публикувани от съоснователя на криптовалутата, Виталик Бутерин.

Публикацията на Влад Замфир заявява, че намаляването на доверието не е ценност на киберпънка, а авторитарен опит за спиране на блокчейн управлението. Един от туитовете на Бутерин посочва, че:

Идеята за това, обикновените потребители лично да потвърждават цялата история на системата, е отвъд нелепа.

В края на декември 2018 г., Демистър публикува обяснение, разделено на 50 публикации в Twitter, относно това защо е против проекта.Тогава той заяви всички недостатъци, които смята, че Етериум е имал, включително факта, че културата и архитектурата на мрежата са противоположни на Биткойн, както и че ETH не е пари, не е безопасен и не е мащабируем - думи, които всъщност са написани от самият Влад Замфир, на 1-ви май 2017 г.

В заключение, въпреки силния оптимизъм по отношение на Етериум, все още има проблеми, които проектът не е адресирал.

Съществува и реална възможност той да не ги адресира в следващите години, което е един от основните проблеми на Демистър. Въпреки това, най-лошият сценарий, както той го представи е, че Етериум всъщност ще стане по-централизиран и по-малко функционален с течение на времето.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Binance добавиха XRP опции

Вчера Binance разпространи новината, че XRP и ETH договорите вече са добавени към Binance Options.Сега потребителите на Binance могат да се възползват от тези нови инструменти за търговия с XRP и E...
МАЙ. 26, 2020 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Турска стабилна монета бе добавена на BTSE

Съоснователят и главен изпълнителен директор на BTSE Джонатан Леонг заяви, че този ход „дава възможност на турските потребители да осигуряват по-ниски такси чрез парични преводи, както и моментен сетъ...
МАЙ. 26, 2020 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази безизвестна криптовалута е на път към огромни печалби, според пазарен анализатор

'2020 Phenomenon Playbook' на Тивари изброява Crypterium (CRPT) като монетата с потенциал за огромен растеж, съобщава IBTimes. Ветеранът от Уолстрийт казва, че може да скочи с 700% през следващите две...
МАЙ. 25, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един алткойн се изстреля с 10,300%

Това се случи след като във 4chan и в Telegram групи се популяризира твърдението, че алткойнът ще направи рали.  Публикация в секция ‘бизнес и финанси’ във 4chan възхвали Opyn yCurve Insuran...
МАЙ. 25, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света