НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум с бича нагласа - очертава ли се алткойн сезон?

СЕП. 15, 2019 21:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум с бича нагласа - очертава ли се алткойн сезон?

През последните две седмици цената на Етериум е честа тема на дискусии сред търговците.

 Инвеститорите започват да се чудят дали алткойнът е приключил от ритрейсмънта си от върха за 2019 г. на $ 364, а тази седмица ETH се установи на подкрепата от $ 170 и пристъпи към обрат.

 

Макар че това не е ужасно вълнуващо и не е достатъчно убедително, за да покаже промяна на тенденцията, вълнението идва от интерпретацията, че ако Етериум обърне хода, другите алткойни ще последват.

 

Декември 2018 г. Етериум и Лайткойн стартираха ралито, което би могло да бъде наречено “алткойн сезон”. 

 

Нека да разгледаме графиките на ETH / USD и ETH / BTC, за да видим какво се случва.

 Както показва дневната графика, Етериум успя да изскочи над низходящия клин след двойно дъно малко под подкрепата от 167,50 долара. 

 

12 и 26-периодните EMA все още не се сближават, но като се има предвид силата на неотдавнашния ход, изглежда, че скоро ще го направят.

 Седмичната графика показва, че Етериум се опитва да обърне тенденцията и движението над $ 196 би поставило по-висок максимум.

 

Oбемът на покупките е по-малко от добър, което е нещо, което търговците трябва да следят. Някои анализатори приписват нарастването на Етериум със скока на търсенето на мрежата през последния месец.

 Според партньора от Placeholder място Крис Бърниски,

 

Това може да се чете като: търсенето на мрежата на # Ethereum е на ATH.

 

Ръководителят на продуктовия маркетинг на “SetProtocol” Антъни Сасано обясни, че според него увеличаването на потреблението на газ не означава непременно, че цените изостават или ще “наваксват” в бъдеще. 

 

Сасано каза:

 

Причината за използването на газ е по-висока е поради по-сложни транзакции (DeFi txs не са просто изпращания на обикновен етер или токени - те използват много повече газ).

 

Седмичната MACD хистограма се обърна към положителна територия и е почти на 0, но MACD все още не се издига над сигналната линия.

 Междувременно седмичният стохастичен осцилатор дава бичи сигнал. 

От 14-ти ноември 2016 г. дъната на 0 на стохастичният осцилатор на седмичната графика при Етериум са последвани от силни движения нагоре.

 

Това се случи най-скоро през декември 2018 г., когато Етериум направи дъно близо до 80 долара и се издигна до максимума от $ 364 през 2019 г. 

 

На седмичната графика стохастичният осцилатор прави бичи кръст и търговците трябва да следят внимателно какво следва в рамките на следващите няколко седмици. 

Понастоящем Етериум се търгува във възходящ клин в рамките на 4-часовата графика и след докосването на възходящия клин. Спад на обема или свръхкупеност може да доведе до връщане на ETH към 20-МА на Болинджър лентите при $ 181.

 

Изглежда, че Етериум губи малко пара, тъй като се покачи малко над горната Болинджър лента, така че следващото затваряне на свещта може да вещае обрат.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Истанбул хард форкът вече е пуснат

Процесът завърши в 0:25 UTC в неделя. Истанбул е осмия хард форк като цяло, като първите промени в кода бяха одобрени през юни 2019 г. (Eth 2, основният преход на мрежата към PoS, се очаква през 2021 ...
ДЕК. 9, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сравниха копаенето на Етериум с комунизъм

Спорно решениеТази увеличаваща се трудност (наричана още "Ледена епоха") е парче код, който има за цел изкуствено да забави издаването на Етериум монети чрез постепенно увеличаване на трудността на...
ДЕК. 7, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може анонимно да се изпраща Етериум за под $1

Групирането на Етериум транзакциите намалява разходите за gasПроектът Nightfall предлага използването на ZK-Snarks, технологията, съвместима с Eтериум, за покриване на транзакции. Освен това, екипъ...
ДЕК. 6, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ENJ скача с над 50% след партньорство с Microsoft

Биковете изстреляха ENJ внезапно малко след новината, като пазарната капитализация нарасна с над 50 процента до 73 милиона долара. Ценовото рали направи криптовалутата най-добре представящата се моне...
ДЕК. 5, 2019 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света