НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум портфейл мишена на повече хакери отколкото на банките от Fortune 500

НОЕ. 7, 2018 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум портфейл мишена на повече хакери отколкото на банките от Fortune 500

Популярният Етериум портфейл MyEtherWallet (MEW) регистрира повече опити за атаки от хакери, отколкото банките от Fortune 500, според съобщения от водещата фирма за киберсигурност Segasec.


Segasec са отговорни за защитата на MEW от злонамерени атаки. Такива опити за атаки не идват като изненада, като знаят колко от ценните Етериум токени са достъпни чрез MEW платформата. Всъщност потребителите винаги са изправени пред очевидно послание на началната страница на платформата, което ги съветва как да запазят портфейлите си в безопасност.


Изключителен сценарий


Освен основните мерки за сигурност, които са свързани с частен ключ и инструменти за вход, цялостната сигурност на платформата е изключително важна. Според Segasec, от началото на задачата си за защита на платформата на МEW, тя е свалила 313 активни атаки със средно от 30 до 40 на седмица и тези числа нарастват ежедневно.

Изпълнителният директор и съосновател на Segasec, Елад Шулман, обяснява, че такава статистика, посочена по-горе, поставя МEW сред най-големите компании, които са били ударени в света на крипто. Той също така отбелязва, че платформата е била мишена значително повече пъти, отколкото някои от големите имена в предприятията, като големите финансови институции.

Очевидно е, че необходимостта от делегиране на отговорността за осигуряване на платформата на MEW изглежда най-вече в резултат на тези огромни атаки. До назначаването на Segasec, осигуряването на платформата на MEW се осъществяваше от основателя ѝ Косала Хемахандра и неговия екип. Идентифицирането на фишинг атаките и представянето на сайтове предлагаше забързана задача, която често би отнела на екипа няколко дни и безкрайни пермутации, за да се постигне. Това е преди всичко в резултат на обема на такива атаки.


Всичко за сигурността на потребителите


Според Хемахандра, партньорството със Segasec е насочено главно към осигуряване на потребителите на платформата и гарантиране на безопасността на техните етикети.

Той казва:

Искаме нашите потребители да се чувстват сигурни и ще направим всичко възможно, за да стане това, така че партньорството със Segasec е друга важна стъпка към защитата на потребителите от злонамерени атаки.

Защитата срещу подобни заплахи обикновено се справя или с цялостното премахване на такива злонамерени платформи, с блокирането им, или с измама, преди потребителите да бъдат изложени на тях.

В случая на MEW, в момента Segasec непрекъснато наблюдава 2746 подозрителни домейна, в случай че се развият в активни атаки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света