НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Етериум 2.0 готов с първата си предварителна фаза

ФЕВ. 7, 2019 17:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Етериум 2.0 готов с първата си предварителна фаза

Пазарът беше прекалено фокусиран върху хард форковете на Етериум (ETH) - Constantinople и Serenity (Ethereum 2.0), засенчвайки по-важните ъпгрейди, според неотдавнашен доклад на търговската фирма Cumberland Research.


Constantinople хард форка е актуализация на мрежата ETH, която обхваща отделни Предложения за Подобряване на Етериум (EIPs), за да проправи пътя към Етериум 2.0, който се планира да бъде последният ъпгрейд на системата. Етериум 2.0 ще превключи ETH мрежата от текущия консенсусен алгоритъм за доказателство за работа (PoW) към по-енергийно ефективното доказателство за залог (PoS). В хода на неговото осъществяване Constantinople претърпя две закъснения.

Според доклада, ETH мрежата в сегашното си състояние не може да поддържа милиони децентрализирани приложения (dApps) и гъвкавостта на архитектурата на Eтериум Виртуална Машина (EVM), с всяко по-нататъшно забавяне на прехода на ETH към пълен PoS алгоритъм, увеличавайки експозицията към тези въпроси.

Изследователите твърдят, че "пътната карта" за подобряване на мрежата, като Етериум 1.x - която е планирана да бъде пусната на 1-и юни 2019 - може да реши гореспоменатите опасения. По-конкретно, ETH 1.x предложението предполага елиминиране на основните рискови фактори на основната мрежа, като например използваемост на интелигентни договори и други.

Въпреки че ETH 1.x все още е във фаза преди EIP, изследователите приемат, че предложението е подценено и представлява по-голямо значение от гледна точка на средносрочната прогноза за цените на ETH от Constantinople или Serenity, въпреки че е технически по-сложно да се интегрира и симулират от EIP, съдържащи се в Constantinople.


На 31 януари, Етериум стартира първата си предварителна версия за нулевата фаза на развиващия се преход на мрежата към Етериум 2.0, отбелязвайки „първото издание в поредица от иновации за компанията през февруари 2019 г."


Фаза 0 при v0.1 е сравнително готова и стабилна. "Заедно с първата предварителна версия на Етериум 2.0, един нов тест - наречен “Gorli” - бе пуснат ден по-рано и ще служи за изпитание на ключов клиент за Serenity, известен като Prysm.

Както се съобщава в средата на януари, основните разработчици на Етериум намериха уязвимостта на сигурността в хард форка на Етериум , позволяваща атака с реинтеграция. Това е вратичка за хакерите да откраднат криптовалута от интелигентен договор в мрежата, като многократно започнат да искат средства от него, като им подават фалшиви данни за действителния баланс на ETH на злонамерения участник.


ETH регистрира постепенно низходяща тенденция, според данни от CoinMarketCap. На 7-ми януари третият по големина токен спрямо пазарна капитализация се търгуваше на около $157,49, а днешната му цена е около $104,64 , което е с 30% по-малко.
https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света