НАЧАЛО Регулации

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

ДЕК. 2, 2018 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи.


Наскоро финансовия регулатор на Естония - Financial Intelligence Unit (FIU), обяви намеренията си да затегне лицензионния си режим за лица свързани с крипто, в рамките на своите граници. Това се случва една година след влизането в сила на новия естонски закон за пране на пари и предотвратяване на финансирането на тероризма. Тези строги правила се очаква да се отразят на всички финтех предприятия в страната.


FIU представя предложението


Според неотдавнашен доклад, финансовия надзор на Естония е представил няколко предложения, насочени към укрепване на правилата за юридическите лица, занимаващи се с цифрови активи.

Нов доклад също така съобщава, че Министерството на финансите на страната е инициирало планове за подготовка на проектоизменения в законодателството на страната за борба с прането на пари и тероризма.

Естония прие регулаторна рамка още през миналата година, което я превръща в първата страна, която въведе лицензионен режим за крипто индустрията. От влизането в сила на регламента, страната привлича и лицензира повече от хиляда компании свързани с крипто. Неотдавнашен доклад сочи, че страната досега е лицензирала 444 доставчици на портфейли и 526 платформи за търговия с криптовалута.

Проектът за изменение на законите за борба с изпирането на пари и тероризма в страната се очаква да получат одобрение от Министерския съвет. След като изменението бъде одобрено, следващата стъпка е то да бъде представено в естонския парламент за адаптация.

Според Министерството на финансите, бюрото за борба с изпирането на пари трябва да бъде натоварено със задачата да гарантира, че всички свързани с крипто компании ще спазват установените правила и насоки.


Нови изисквания за лицензиране


Неотдавнашен доклад оповести, че щом крипто бизнес, регистриран като естонски юридически лица, получи лиценз в страната, трябва да има седалище там.

Бизнесът, регистриран като чуждестранно лице, от друга страна, трябва да има дъщерни дружества в страната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Лаос одобрява добива и търговията на криптовалути

По този начин се прекратява тригодишната забрана, според правителствено съобщение, цитирано от The Laotian Times.Правителството на Югоизточна Азия забрани криптовалутата през 2018 г. и повтори позиция...
СЕП. 14, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Новите крипто закони в Южна Корея могат да доведат до загубата на $2.6 милиона

Индустриалните участници и представители на по-малките борси оспорват новите изисквания в изминалата година, но без успех. Сега според запознати с въпроса лица се очаква около 40 от близо 60 крипто оп...
СЕП. 14, 2021 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света