НАЧАЛО Регулации

Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

ДЕК. 2, 2018 21:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Естония ще затягат своите финансови регулаторни закони

Необходимостта от стабилна регулаторна рамка в крипто индустрията не може да бъде подценявана. В светлината на това, правителството на Естония реши да поеме по-сериозно регулацията на крипто активи.


Наскоро финансовия регулатор на Естония - Financial Intelligence Unit (FIU), обяви намеренията си да затегне лицензионния си режим за лица свързани с крипто, в рамките на своите граници. Това се случва една година след влизането в сила на новия естонски закон за пране на пари и предотвратяване на финансирането на тероризма. Тези строги правила се очаква да се отразят на всички финтех предприятия в страната.


FIU представя предложението


Според неотдавнашен доклад, финансовия надзор на Естония е представил няколко предложения, насочени към укрепване на правилата за юридическите лица, занимаващи се с цифрови активи.

Нов доклад също така съобщава, че Министерството на финансите на страната е инициирало планове за подготовка на проектоизменения в законодателството на страната за борба с прането на пари и тероризма.

Естония прие регулаторна рамка още през миналата година, което я превръща в първата страна, която въведе лицензионен режим за крипто индустрията. От влизането в сила на регламента, страната привлича и лицензира повече от хиляда компании свързани с крипто. Неотдавнашен доклад сочи, че страната досега е лицензирала 444 доставчици на портфейли и 526 платформи за търговия с криптовалута.

Проектът за изменение на законите за борба с изпирането на пари и тероризма в страната се очаква да получат одобрение от Министерския съвет. След като изменението бъде одобрено, следващата стъпка е то да бъде представено в естонския парламент за адаптация.

Според Министерството на финансите, бюрото за борба с изпирането на пари трябва да бъде натоварено със задачата да гарантира, че всички свързани с крипто компании ще спазват установените правила и насоки.


Нови изисквания за лицензиране


Неотдавнашен доклад оповести, че щом крипто бизнес, регистриран като естонски юридически лица, получи лиценз в страната, трябва да има седалище там.

Бизнесът, регистриран като чуждестранно лице, от друга страна, трябва да има дъщерни дружества в страната.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Забраната на криптовалутите в Русия изглежда все по-малко вероятна

Лидерът на Русия откри видеоконференция в сряда с членове на руското правителство, като каза, че би искал "да започне с проблем, който в момента е в светлината на прожекторите – регулирането на крипто...
ЯНУ. 27, 2022 18:49 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Комисията по ценни книжа на САЩ разследва услугите за крипто кредитиране

Според доклад, публикуван в Bloomberg, SEC провежда разследване на услугите за кредитиране на дигитални активи. Съобщава се, че основният фокус на разследването е около това дали услугите за крипто кр...
ЯНУ. 27, 2022 20:59 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Администрацията на Байдън подготвя национална стратегия за дигиталните валути

Според нов доклад на Bloomberg, редица неназовани вътрешни лица разкриват, че висши служители на администрацията планират да разкрият изпълнителна заповед, която ще предостави подробности за регулатор...
ЯНУ. 26, 2022 14:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света