НАЧАЛО Други

Ernst & Young с данъчен инструмент за докладване на криптовалути

МАР. 5, 2019 14:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ernst & Young с данъчен инструмент за докладване на криптовалути

Фирмата от Голямата Четворка" за одитиране и професионални услуги Ernst & Young EY), стартира инструмент за отчитане и изготвяне на данъци върху криптовалутите, според съобщение за пресата, публикувано на 4-ти март.


Новият инструмент, наречен EY Crypto-Asset Accounting и Tax (CAAT), има за цел да подобри счетоводните и данъчните изчисления за сделките с дигитална валута от двата институционални клиента, които имат криптовалути в сметките си и лица, които търгуват дигиталните активи в по-малък мащаб. Услугата ще бъде достъпна за тези, които използват EY TaxChat и за клиентите на EY Private Client Services.

Съобщава се, че EY CAAT може да получи информация за криптовалутни транзакции от "почти всички" големи борси, да консолидира данни от различни източници и автоматично да изготвя отчети, включително данъчни декларации за вътрешни приходи от криптовалути. EY казва, че регистрира значителен ръст в броя на клиентите, които притежават крипто активи.

Миналия месец, софтуерът за подготовка на данъци в САЩ, TurboTax Online, съобщава за партньорство с CoinsTax, LLC, за да добави изчислението на криптовалути към неговите услуги. Услугата ще позволи на потребителите да импортират данни за търговия директно от големи борси. Веднъж изчислени, печалбите от капитала и отчетите за доходите могат да бъдат изтеглени или качени директно.

През януари, големият американски сайт за обмен на криптовалути Coinbase добави ресурси за клиентите в САЩ, за да поискат данъците от крипто сделките чрез интеграция на TurboTax. Потребителите на Coinbase.com и Coinbase Pro ще могат автоматично да импортират транзакции в нов, крипто-специфичен раздел на софтуера TurboTax Premier.

Междувременно, щата Охайо стана първият, който позволи на фирмите да плащат данъци, използвайки водещата криптовалута Биткойн (BTC). Предприятията имат право да плащат 23 различни данъци, като използват BTC чрез онлайн портал.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн геймингът набира популярност

Според доклада за блокчейн игри на DappRadar за Q3, уникалните активни портфейли, свързани с децентрализирани приложения за игри, достигат общо 754,000 за периода. Това представлява почти половината о...
ОКТ. 15, 2021 16:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Пенсионен фонд в размер от $69 милиарда проучва крипто пространството

Стюарт Симънс, директор на QIC и отговорник за валутите, твърди, че държавната компания няма да инвестира много от самото начало поради липсата на регулаторна яснота относно криптовалутите в Австралия...
ОКТ. 15, 2021 14:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Wix ще приема крипто плащания чрез партньорство с BitPay

Wix вече ще започне да приема Биткойн и други криптовалути в своята платформа. Това вече ще позволи на търговците на Wix да приемат до 12 криптовалути, включително Биткойн Кеш, Dogecoin, XRP, Етериум,...
ОКТ. 15, 2021 11:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света