НАЧАЛО Регулации

Емитентите на стабилни монети може да се нуждаят от лиценз в Тексас

ЯНУ. 5, 2019 10:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Емитентите на стабилни монети може да се нуждаят от лиценз в Тексас

Стабилните монети може да се квалифицират като "пари" съгласно законодателството на Тексас и актуализираните насоки на Държавния департамент по банково дело.


В меморандум, публикуван в сряда от банковия комисар на Тексас Чарлз Купър, се описа как трябва да се третират криптовалутите съгласно местните и федералните разпоредби.


По-специално се говори за добавяне на подробности за това как могат да се оценяват стабилните монети, подкрепени от суверенни или фиатни валути.


Ръководството се основава на предишна бележка(която е премахната от правителствения сайт), публикувана през 2014 г., в която се описва как криптовалутните компании с операции в Тексас трябва да третират зараждащия се клас активи.

Както и в предишната версия, криптовалутите не се третират като пари по силата на законодателството на Тексас, отбеляза Купър. Размяната на криптовалути за фиат не се счита за "обмяна на валута". Стартъп компаниите нямат нужда от лицензи за обмен на валута за извършване на транзакции.

В преработената версия, Купър добавя, че стабилните монети може да попаднат в съществуващите дефиниции за "пари" или "парична стойност", и следователно всеки, който купува подобна монета, има претенции към активите на суверенната валута, които са в основата на токена. Това е така, "защото емитентът е поел задължението да предостави суверенна валута в замяна на стабилната монета на по-късен етап", пише Купър.

Документът изрично очертава банковата политика на Тексас относно различни форми на крипто транзакции, включително крипто-към-крипто обмен и крипто-към-фиат борси. Документът също така очертава как директното прехвърляне на крипто от една страна в друга не се квалифицира като паричен превод.

Купър сключва своя меморандум, предупреждавайки стартъп компании, че те трябва да спазват съответните закони, особено ако извършват прехвърляне на пари.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Австралийски регулатор погва 'пъмп и дъмп' групите в Telegram

В понеделник акаунт под името "ASIC“ публикува съобщение в "ASX Pump Organization“ в Telegram, за да предупреди около 300 членове на групата, че "наблюдават тази платформа и може да ги подложат на раз...
ОКТ. 16, 2021 10:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Твърде късно е за забрана на Биткойн и криптовалутите в САЩ

В ново интервю за ‘All-In Podcast’, той каза, че BTC и останалите крипто пазари са станали твърде големи, за да може правителството на САЩ да спре нововъзникващата индустрия.“Мисля, че не можете да из...
ОКТ. 13, 2021 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Русия иска да ограничи крипто покупките за неакредитирани инвеститори

За тази цел законодателите в парламента на страната обмислят ново законодателство за ограничаване на инвестициите в криптовалути от неакредитирани инвеститори, заяви той.Длъжностното лице изрази забел...
ОКТ. 8, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC няма да налага забрани за криптовалути

SEC няма да забрани криптоГенслер заяви по време на видеоконференция с членове на Конгреса, че SEC няма планове да забрани криптовалутите .Изявленията му бяха направени в отговор на представител Тед Б...
ОКТ. 6, 2021 09:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света