НАЧАЛО Други

Walmart с патент за електрическа мрежа, захранвана от Биткойн

ОКТ. 31, 2018 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Walmart с патент за електрическа мрежа, захранвана от Биткойн

Walmart получи одобрение за нов проект.

Патентът бе споделен с обществеността на 14-ти юни чрез Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO). Според документа системата има за цел чрез криптовалути да помогне на компаниите да управляват потреблението си на енергия.


Първоначалният патент беше представен през декември 2017 г. Според патента, както отделните къщи, така и големите организации могат да използват мрежа, базирана на блокчейн, за управление на потреблението на енергия.

Впоследствие те ще използват определена сума крипто актив за закупуване на енергия от специализиран доставчик.

Всяка крипсвалута може да представлява единица или част от единица енергия, криптовалутата може да бъде биткойн, алткойн или производна на Биткойн или каквато и да е цифрова валута.

Едно от предимствата на системата е, че ако едно устройство няма цялото количество криптовалута, друго устройство (което е част от мрежата) може да разпредели допълнителна сума, за да позволи на първото устройство да продължи операциите си. Системата, която ще използва леджър, също ще покаже кое устройство консумира повече енергия и кое не.

Понастоящем доставчиците на енергия доставят енергия на места, които използват неефективно енергията, което води до увеличаване на разходите за енергия за потребителите. Повишените разходи са в резултат от различни уреди и устройства, които консумират повече енергия отколкото им трябва. Умните уреди и устройства вече са на разположение на потребителите, те могат да работят по-ефективно, но все пак консумират повече енергия, отколкото е необходимо или икономически практично.

Въз основа на същата концепция мрежите могат да си помагат взаимно. Ако един от участниците консумира по-малко енергия, той има право да разпределя оставащия обем на други мрежи.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво да очакваме от крипто пазара до края на 2021 година?

В ново интервю за Real Vision Finance Пал казва, че очаква Биткойн и крипто пазарите да претърпят значителен подем до края на годината.“Най-общо казано, последното тримесечие на годината е, когато идв...
СЕП. 16, 2021 19:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света