НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ел Салвадор планират да предложат нисколихвени Биткойн заеми

ЯНУ. 22, 2022 12:15 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ел Салвадор планират да предложат нисколихвени Биткойн заеми

Наиб Букеле, наричан „главен изпълнителен директор на Ел Салвадор“ разшири границите на своята страна като внедри Биткойн като законно платежно средство.

Правителството на Салвадор се опитва да разработи подкрепен с Биткойн кредитен продукт за микро и малки компании в цялата страна.


В резултат на това малките и микробизнесите ще могат да се класират за заеми с ниска лихва, обезпечени с Биткойн (BTC) в близко бъдеще.


Ел Салвадор обмисля да направи достъпни заеми, обезпечени с Биткойн


По време на неотдавнашна дискусия във Facebook Live Audio, озаглавена "Биткойн заеми с по-ниски лихвени проценти", Моника Тахер, съветник на правителството на Ел Салвадор, заяви, че следващата стъпка в дневния ред на Ел Салвадор за Биткойн е да се използва еталонната криптовалута за предоставяне на заеми с ниски лихви за микро и малките бизнеси.


Не ИзпускайСингапур налага ограничения на крипто рекламите


Правителственият съветник Моника Тахер каза:


Малките Биткойн заеми ще осигурят достъп до дигитални пари за небанкираните, като същевременно им помогнат да създадат кредитна история. Икономиката на Ел Салвадор ще се засили чрез овластяване на малкия си бизнес.


Изпълнението на заеми, според Пол Щайнер, президент на CONAMYPE (Национален институт за малкия и микробизнес), ще функционира със създадения от правителството портфейл El Chivo. El Chivo, официалният Биткойн портфейл на правителството на Ел Салвадор, отчита бързо увеличаване на употребата.


За по-малко от четири месеца от създаването си портфейлът има потребители 60 процента от общото население на страната. 4 милиона души от население от 6.5 милиона (включително лица под 18 години, които нямат право да използват портфейла) вече го използват.


Бизнес пейзажът на Ел Салвадор е доминиран от малки и микробизнеси, а обезпечените с Биткойн заеми предлагат шанс това да се промени. Щайнер коментира:


Ел Салвадор има приблизително 1.2 милиона предприятия в страната. Приблизително 66% са микробизнеси или самоиздържащи се бизнеси. Над 90% от микробизнеса се самофинансира чрез неформални заеми или лихвари.


Като пример Щайнер казва, че за лихварите и неформалните кредитори е било обичайно да изискват до $15 дневна лихва за заем от $100, който трябва да бъде изплатен за 20 дни. Животът на тези предприемачи би бил значително подобрен от обезпечени с Биткойн заеми с ниска лихва, които биха послужили като "входна точка за финансиране“.


Страхотно решение ли са заемите, обезпечени с Биткойн?


Андреа Мара Гомес, ръководител на проекти за Acumen, система за децентрализирано финансиране (DeFi), заявява, че "някои крипто ентусиасти в Ел Салвадор вече използват крипто решения като DeFi, защото предлагат лекота на използване и по-висок лихвен процент от банките“.


Алесандро Чечере, един от мениджърите на общността на Ledn, също присъства по време на дискусията за BTC заеми. Ledn е пионер в BTC-гарантирани ипотеки. Въпросът му обаче беше дали Салвадор ще следва техния модел и дали ще използва Биткойн като ипотечно обезпечение в бъдеще.


Според доклада Щайнер е бил отворен за дискусии и оптимист за бъдещето на Биткойн и бизнеса с криптовалути. Основната му цел е да подобри бизнес средата за малкия и среден бизнес (МСП).


Президентът на Ел Салвадор, Наиб Букеле, прогнозира, че поне още две държави ще приемат Биткойн като законно платежно средство тази година и той може би се стреми тази прогноза да се сбъдне. Наскоро той обяви, че ще се срещне с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. 


Турция изрази интерес да приеме Биткойн, (BTC) за да помогне на страната да преодолее огромната си настояща инфлация. Ердоган наскоро обяви, че мярка за регулиране на криптовалутите е на път към законодателния орган на страната. Законът има за цел да промени сегашното крипто законодателство на страната и да проправи пътя за приемането на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да е стигнал дъно, твърди трейдър

В нова стратегическа сесия анализаторът Кевин Свенсън казва на своите абонати в YouTube, че седмичния обем на Биткойн в Coinbase предполага възможен обрат на тенденцията за BTC.“Нещото, което привлича...
МАЙ. 17, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света