НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Експерти: Биткойн е провален експеримент и балон

ОКТ. 31, 2018 20:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Експерти: Биткойн е провален експеримент и балон

Въвеждането на Биткойн, като пионер на криптовалутите се случи доста тихо още през 2009 г., с цена от около 10p за Биткойн. До началото на 2011 г. криптото се бе повишило до $1, което е значително по-високо от цената за 2010 година.


През юни 2011 г. се появи първият огромен крипто балон, който доведе до стойност от $ 31 на парче, само за да се разпадне и да види спад до $ 2, до декември същата година.

Оттогава Биткойн нараства експоненциално, както по стойност, така и по пазарна капитализация. През ноември 2017 г. Биткойн беше оценен на около 7 000 долара, далеч от стойността 266 долара през април 2013 г. До декември 2017 г. един Биткойн беше на стойност от около 20 000 долара. Криптото обаче падна и сега се търгува на $ 6,000-7000.


Според експерти, Биткойн е загубил над 70% от стойността си за декември 2017 г. от началото на 2018 г. Това не е добра новина за инвеститорите, особено тези, които са купили при най-високата стойност.Това обаче не е само Биткойн, чийто балон е на път да се пръсне. Според Deadcoins - сайт, който проследява неуспешни крипто проекти, над 830 криптовалути, въведени на пазара, вече са изчезнали. Евгений Черенев, основателят на Biolink Tech, също така смята, че около 90% от криптотата в момента на пазара са обречени на неуспех.

В своя анализ, Евгени описва крипто като пирамидални схеми, чрез които хората инвестират в тях, за да стимулират цената и да реализират бързи печалби. Това завършва с разрушаване на балона и убиване на криптовалутата.

Според Deadcoin, криптотата изчезват поради редица причини: да бъдат разкривани като пародии, да бъдат затворени, да бъдат разкривани като измами или да бъдат хакнати. В допълнение към тези фактори е липсата на реална стойност, свързана с монети като Биткойн - за разлика от стойността на традиционните фиатни валути. Това води до нестабилност на цените и непредсказуемост, което затруднява приемането на Биткойн като фиатна валута.

Поради тази причина, старшият директор на разузнавателните служби на Cybereason, Рос Русити, смята, че криптовалутите са експеримент, който оттогава не успява да постигне своята основна цел. Марк Джеймс, който работи като експерт по сигурността в ESSET, казва, че благодарение на очевидния успех на Биткойн много криптота са се появили в опит да се възползват от неговата слава, като някои от тях са надценени.

Освен посочените по-горе фактори, имаше и претенции за ценова манипулация, а няколко търговци в САЩ, Великобритания и Корея са насочени към разследване, започнало през май 2018г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света