НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Какъв ефект ще има рецесията върху пазара на криптовалути?

АВГ. 20, 2019 11:59 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Какъв ефект ще има рецесията върху пазара на криптовалути?

С нагнетяването на икономическата обстановка на световната сцена, може би е време да се замислим реалистично за това как рецесия би се отразила на крипто-пазара.

В турбулентен ден на търговия, Dow се срина с 800 пункта на 15-ти август, като същевременно индикатор за рецесия даде силен сигнал.


За първи път от 2007 г. доходността на 10-годишните облигации, спадна под 2-годишната облигационна доходност.

 

За протокола, всеки път, когато това се е случвало през последните 50 години, следва рецесия. Не е задължително миналото да определя бъдещето, но трябва да се признае, че това е доста силна възможност.

 

Но не само САЩ виждат на хоризонта очертанията на нещо, което изглежда твърде много като рецесия. Bloomberg каза следното за финансовите неволи на света:


Китай отчете най-слабия ръст на промишленото производство от 2002 г. насам. Икономиката на Германия се сви, тъй като износът спадна, а производството в еврозоната спадна най-много за последните три години, като цялостната експанзия се охлади.

 

Какво означава това за пазара на криптовалути? 


Въпреки корекцията, която наблюдаваме в момента, преди това BTC спадна под $ 10,200, докато ETH, XRP, EOS, TRX, XTZ и няколко други се сринаха. Въпреки изобилието индивиди и изследователски компании, твърдящи, че криптовалутите нямат корелация с традиционните пазари, е очевидно, че това няма как да е абсолютно вярно. 

 

На много фундаментално ниво, богатството на всички пазари е обвързано от това, което е истинската хегемонична сила в даден момент. Би било абсурдно да твърдим, че цифровите активи придобиват по-голямо икономическо значение от традиционните глобални пазари. С обща пазарна капитализация по-малка от тази на Amazon, пазарът на криптовалути бледнее в сравнение с глобалните фондови пазари, които се оценяват някъде над 60 трилиона долара.


Биткойн е много малка част от по-голямата картина. За онези от вас, които като нас живеят и дишат криптовалути всеки ден, това може да е неприятен компонент от реалността, но стига да сте наясно с този факт, ще укрепите вашата позиция и ще сте способни на по-обективна оценка. Няма нищо по-лошо от това да бъдете неприятно изненадани.

 

BTC може да действа като запас от стойност по време на рецесия.

 

Флагманската криптовалута се роди заедно с последната глобална рецесия през 2008 г. Сатоши разбра неблагоприятните ефекти от централизираното финансиране и осъзна, че банкерите са заспали на волана.

 

Докато “Голямата рецесия” удари силно в страни по света, Биткойн получи популярност, а след това реална стойност през 2013 г., когато за пръв път се появиха признаци за облекчение от рецесията. 


Останалата част от пазара на цифрови активи, какъвто го познаваме днес, се появи в период на икономическа експанзия и възстановяване в САЩ, Азия и много европейски страни.


Пазарът на криптовалути не преживявал реална рецесия, така че да се предвиди как ще реагира на глобалния икономически спад е до голяма степен невъзможно. Въпреки това, дори и без опасения от рецесия в рамките на миналата година и по-голямата част от тази, алткойните са се представяли доста слабо. Едва ли рецесията ще промени това.

 

От друга страна, Биткойн може да се представи по-добре от очакваното. Активите като златото и облигациите направиха силно рали през последните дни. През 2008 г. доларът скочи с близо 20% спрямо останалите валути. Може ли Биткойн да се докаже като сигурно убежище от кризата?   

 

Независимо какво казват Том Лий, Антъни Помплиано, Тим Дрейпър и Джак Дорси е възможно да бъдете бичи за Биткойн, без да сте толкова крайни.


Да вярвате, че хората навсякъде изведнъж ще тръгнат масово да местят средствата си в Биткойн, който е авангардна технология, е меко-казано абсурдно. В същото време, ако трябва да разгледаме цялостната история не само на Биткойн, а и на остатъка от крипто-пазара, виждаме, че абсурдните развития са сравнително често срещани.СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

XRP е готов за бичи обрат срещу Биткойн

ФЕВ. 19, 2020 18:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще се премести ли Биткойн добива от Китай в Северна Америка?

ФЕВ. 19, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво ще се случи с Биткойн ако Федералният резерв на САЩ намали лихвените проценти?

Причините са много, но тази седмица Федералния резерв ще предостави подробности след срещата през Януари. Това обаче, може да има ефект върху Биткойн.  Тази новина може да дойде като изненада за мно...
ФЕВ. 19, 2020 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн трябва да е част от топ 5 най-големите хедж фондове

Сред първите 10 инвестиции, допринесли за успеха на тези 5, бяха технологичните акции като Facebook и Alibaba. Въпреки че беше успешна година за тези мениджъри на фондове, резултатите им можеха да ...
ФЕВ. 19, 2020 09:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света