НАЧАЛО Други

Едуард Сноудън е плащал с биткойн за сървърите през които изтече информацията от NSA

ЮНИ. 28, 2019 17:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Едуард Сноудън е плащал с биткойн за сървърите през които изтече информацията от NSA

Сървърите, които Едуард Сноудън използваше за хилядите изтекли документи до журналисти, бяха платени с биткойн, разкрива Агенцията за национална сигурност (NSA) на конференцията Bitcoin 2019 на 27 юни.

Сноудън работи като подизпълнител на ЦРУ през 2013 г., когато изтеклата от него информация разкри, че телекомуникационните компании и правителствата са участвали в „почти Оруелски“ програми за масово наблюдение, които обхващат телефонните записи на нищо неподозиращите американци.

 

Говорейки през видеовръзка от Русия, той описа възможността за обмен и транзакции, без да бъде наблюдаван и записан като “основата на всички права” - и каза, че биткойн помага за осигуряването на поверителността на личния живот в епохата на повишено наблюдение.

 

Той също така предупреди за вредното въздействие, което смартфоните и социалните мрежи ще имат върху нашето право на неприкосновеност на личния живот в бъдеще, добавяйки:

 

Преди правителствата можеха да ви следят, но сега всичко това се случва с устройства, за които ние сами плащаме. И докато ние го правим това, поверителността на личния ни живот спира да бъде статукво и свободата спира да бъде естественото състояние на нещата.

 

Сноудън, който получи тригодишно разрешение за пребиваване в Русия, също настоя, че принципът зад правото на неприкосновеност на личния живот не е да имаш какво да криеш.

 

Той отхвърли критиките, че биткойн се използва главно от престъпници, твърдейки че: "Има доста повече престъпници, които използват долара."

 

Миналата година Сноудън изрази загриженост относно биткойн - твърдейки, че блокчейна на криптовалутата е „опустошително публичен“ и податлив на злоупотреби.

 

По това време той демонстрира и подкрепата си за ZCash, твърдейки, че това е "най-интересният" алткойн на пазара заради конфиденциалността.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света