НАЧАЛО Други

Една от топ ИТ търговски асоциации с наръчник за блокчейн за публичния сектор

ЮЛИ. 25, 2018 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Една от топ ИТ търговски асоциации с наръчник за блокчейн за публичния сектор

Computing Technology Industry Association (CompTIA) публикува ръководство за блокчейн технология, насочено към работещите в обществения сектор.

Докладът, озаглавен "Възползване от блокчейн революция", бе публикуван във вторник, 24-ти юли.


Една от водещите търговски асоциации в областта на ИТ индустрията, CompTIA публикува ръководство, озаглавено "Възползване от революцията на блокчейн: практическото ръководство на CompTIA за публичния сектор". Докладът включва препоръки към федералните и държавните правителства за това как "да се помогне за управление на риска, да се стимулира икономическото развитие и да се развие силен регулаторен режим", използвайки блокчейн технологии.

"Блокчейн технологията е може би най-обсъжданата и все пак най-неразбраната нововъзникваща технология в света днес", твърди CompTIA.

Държавните и местните власти също са започнали да използват блокчейн, например в регистрите за собствеността върху земя и здравните служби. Междувременно в частния сектор компаниите обявиха големи инвестиции в блокчейн, като например Walmart и IBM, които си партнират в пилотен проект за осигуряване на веригата за доставки на храни.

Асоциацията също така организира събитие на 24-ти юли с конгресмена от Аризона Дейвид Швейкер, фокусирано върху технологичните нововъведения за бизнеса, създадени от блокчейн технологии. "Постоянно разширяващият се обхват на блокчейн помага да предефинираме как Америка и светът вършат бизнес", се казва в съобщението.

По-рано този месец, САЩ бяха обявени за "най-благоприятната" страна за първоначално предлагане на токени (ICO).

Междувременно Конгресът на САЩ неотдавна обсъди възможността за издаване на цифрова валута в Централната банка на САЩ (CBDC) и използването на блокчейн технологии в правителството на страната, поддържайки силно отрицателна перспектива по време на сесията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света