НАЧАЛО Биткойн

Една хипероптимистична прогноза за цената на Биткойн

АПР. 15, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Една хипероптимистична прогноза за цената на Биткойн

Крипто пазарът остава възходящ за последните седмици, което предизвика неотдавнашна вълна от оптимизъм и еуфория сред търговците, анализаторите и ентусиастите като цяло.


Зоната oт $5000 подкрепя BTC позволявайки на токена да остане стабилен и да обърне някои показатели.

След като успешно се задържа над $5,000, анализаторите смятат, че силата на мечия пазар губи влияние и имайки предвид предстоящия халвинг, мнозина смятат, че крипто токена започва следващия бичи пазар.

За разлика от настроенията за 2017, повечето анализатори днес говорят за консервативни числа. Високите прогнози като тези на Тим Дрeйпър или Джон Макафи се разглеждат като преувеличени или невероятни. Наскоро обаче, един публикува хипер-бичи прогнози за следващите десетилетия.

В поредица от 27 туита, профилът "Moon Capital" обясни, че за около 10 до 20 години BTC ще стане първата валута, която достига стойност от около $98 милиона за единица.

https://twitter.com/Moon__Rekt/status/1116690729634549760

BTC може да замени фиатните пари и златото


Необичайното предсказание обяснява, че за да се постигне тази цифра, Биткойн трябва да запази традиционното си циклично поведение, но с технологичните и финансови промени, характерни за тази индустрия.

Тази комбинация от обстоятелства може да предизвика идеалния сценарий за BTC да се превърне в световната валута, замествайки глобалното парично предлагане. Ако това се случи, капитализацията вече се увеличава с около $90,4 трилиона.

Също така, инвеститорите може да спрат да купуват злато пред възможността да използват BTC като по-безопасно средство. Ако пазарът на биткойн заеме 90% от общата капитализация на златото, той ще съставлява около $6,9 трилиона.

Това ще даде на BTC необходимото ниво на влияние, за да разпредели капитализацията на други финансови пазари, като облигации, акции, недвижими имоти и дори публични инвестиции, близо до 5% от БВП.

При този хипероптимистичен сценарий, Биткойн ще получи капитализация от около $294 трилиона, превръщайки се в „нова глобална разчетна единица”. Това ще доведе до цена от $98 милиона за всеки свободен токен.

Досега все още е много рано и наистина е невъзможно да се предвиди бъдещето, особено когато е такъв оптимистичен сценарий. Повечето банки разработват финансови решения, базирани на блокчейн технологии, именно за да се конкурират с BTC, а не да приемат този токен.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Артър Хейс вярва, че Биткойн се насочва към нови върхове

Главният изпълнителен директор на BitMEX, Артър Хейс, казва, че Биткойн се насочва към нови върхове. В интервю за Venture Coinist, той казва, че любовта на новото поколение към цифровата вълна ще дов...
АПР. 14, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitch.tv спряха да приемат биткойн плащания

Twitch.tv, платформа за видео стрийминг, собственост на Amazon, тихо премахна Биткойн и Биткойн кеш като начин на плащане за абонаменти. Новината накара много членове на крипто общността да се чудят д...
МАР. 27, 2019 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC разглежда две ETF предложения в момента

За първи път от август вече има предложения за Биткойн ETF пред Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Предложението на VanEck / SolidX, подадено с Cboe BZX Exchange, вече се появи в изданието...
ФЕВ. 21, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да достигне $ 78,500 в следващия пазарен цикъл

Биткойн  и целият криптопазар в момента са в твърд възходящ тренд, който изпрати най-голямата криптовалута до нови върхове. Тази възходяща тенденция има всички предимства на ранните етапи на бичия па...
МАЙ. 15, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света