НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Един от най-големите хедж фондове сравнява Биткойн с Прометей

ЯНУ. 14, 2021 17:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Един от най-големите хедж фондове сравнява Биткойн с Прометей

Базираната в Обединеното кралство компания за активно управление на инвестиции Man Group отбелязва, че Биткойн е подобен на Прометей, титан и бог на огъня в гръцката митология, съобщава Bloomberg.

 

За наказание Зевс изпраща орел до Прометей, за да яде безсмъртния му черен дроб всеки ден, но той ще расте отново всяка вечер.


Man Group го сравнява с бруталните спадове на Биткойн по време на мечи пазари, които досега са били засенчвани от по-големите бичи пазари.


Всеки път, когато Биткойн балона се спука, друг се появява отново, за да го замени. Тази честота прави сценарият за Биткойн донякъде нетипичен по отношение на големите балони от миналото.


Това не е типичен балон


Докато абсолютно всички бързат да отхвърлят Биткойн заради чисто спекулативна игра по време на всеки бичи пазар, те със сигурност пропускат голямата картина.


В действителност Биткойн вече има по-голяма сила на задържане от повечето балони - от холандските лалета до японските акции в края на 80-те години.
Повечето от тях бяха просто еднократни прищевки или им трябваха десетилетия, за да се възстановят. Nikkei 225, например, все още е с почти 29 процента от своя връх през януари 1990 г.


Междувременно, на акциите на Amazon бяха нужни почти десет години, за да достигнат нов рекорд за всички времена, след като дот-ком балонът се спука в края на 1999 г.


Холандските лалета - които винаги се споменават от недоволните противници на Биткойн - са, разбира се, далеч от славните си дни от 1637 г., когато само едно цвете може да струва колкото луксозна къща в Амстердам.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може действа като злато според Банката на Сингапур

Голямата институция обаче вярва, че BTC и други алткойни могат да заменят златото по отношение на това да служат като запас от стойност. Още от въвеждането на Биткойн в края на 2000-те години хор...
ЯНУ. 25, 2021 22:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е по-сигурен от злато и облигации

В статия, публикувана в CNN, Скарамучи и колегата на му от SkyBridge Брет Месинг твърдят, че BTC е станал жизнеспособен вариант за дългосрочни инвеститори, търсещи убежище от инфлацията.  Ав...
ЯНУ. 25, 2021 21:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Valkyrie Digital Assets подава заявление за Биткойн ETF

Фондът Valkyrie Bitcoin ще бъде включен в списъка на Нюйоркската фондова борса и Coinbase Custody Trust Company, LLC ще служи като попечител на предложения ETF, според регистрираната в Далас Valkyrie ...
ЯНУ. 25, 2021 14:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

MicroStrategy купува още Биткойн

Неговият главен изпълнителен директор Майкъл Сейлър написа в Twitter, че MicroStrategy е похарчил 10 милиона долара, за да придобие 314 BTC. MicroStrategy has purchased approximately 314 bitcoins for ...
ЯНУ. 24, 2021 21:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света