НАЧАЛО Други

Джон Макафи говори за блокчейн

СЕП. 26, 2018 13:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джон Макафи говори за блокчейн

Блокчейн технологията се използва за постигането на много неща от самото ѝ създаване.

Но за Джон Макафи, основателят на McAfee Asssociates, който е най-известен с историята си за "нехакваемо портмоне", най-голямото постижение на блокчейн е свободата, която донесе на човечеството, като създаде "общество без позволения".


Макафи спомена това по време на интервю в събитието на CoinsBank Blockchain Cruise.


Според него всички работници са "наети роби", чиито работодатели просто се наслаждават на плодовете на техния труд в една "фина и изискана робска" система, от която ни е освободила блокчейн технологията.

Той описва съществуващата система като ограничена със законови и регулаторни изисквания за всичко, което се отнася до нашия живот. Той също така заяви, че централизацията ограничава постигането на пълни потенциали и прави хората по-малко от това, което биха могли да направят в една децентрализирана система.

Живеем в система на разрешение. Всяко законодателство, всеки закон, всяка регулаторна агенция, всеки регулаторен орган е предназначен да контролира нашите мисли, действия или движения.

Той обаче каза, че блокчейн технологията е довела до свобода от централизация и регулиране, така че хората да могат да правят каквото искат, без да преминават през посредник или агенция, давайки транзакциите с криптовлаути като пример.

Ако искате да изпратите Биткойн, Етериум или Monero , кого трябва да попитам? Само получателят.

Що се отнася до Макафи, централизирането, регулирането и разрешението е "фино и рефинирано робство", което характеризира цялата световна система.

Ние не сме роби на нашата работа, ние не сме роби на правителството, ... ние сме роби на цялата система.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света