НАЧАЛО Други

Джейми Димон твърди, че JPMorgan ще използват блокчейн за много неща

АВГ. 5, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джейми Димон твърди, че JPMorgan ще използват блокчейн за много неща

Джейми Димон от JPMorgan Chase подкрепя блокчейн технологията, но отказа да коментира криптовалутите, казвайки, че приложенията за плащане с фиат са голямa пречка в интервю, публикувано през юли-август в Harvard Bussiness review.

 


Запитан за главната конкурентна заплаха на компанията си, Димон, председател и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase - най-голямата от най-големите банки в Америка, говори за това, което той нарича "нови форми на плащане".


По-конкретно имената на PayPal, Venmo и Alipay, тези компании се справят добре с вграждането на основни банкови услуги в своите платформи.

Макар че той не спомена крипто като потенциален разрушител, когато му беше зададен въпросът за неговия възглед за цифровите валути, Димон просто отговори:

Вероятно не би трябвало да казвам повече за криптовалутите.

Димон твърди, че криптото "не е същото като златото или фиатните валути ", които са "подкрепени от закона, полицията, съдилищата [...] [не] могат да бъдат възпроизведени и има строги ограничения върху тях ".

Димон също така изтъкна, че блокчейн технологията е "истинска" - намеквайки, че крипто не е. Той твърди, че JPMorgan тества технологията и ще я използва за много неща.

Въпреки че официалната позиция на JPMorgan по криптовалутите и мнението на Димон не винаги съвпадат, и двете са се променили през изминалата година. На 13-ти септември 2017 г. Димон нарече Биткойн "измама" по време на инвеститорска срещи. Той също така заплаши с уволнение всеки служител, който търгува с Биткойн , със сметка на компанията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света