НАЧАЛО Други

Джейми Димон твърди, че JPMorgan ще използват блокчейн за много неща

АВГ. 5, 2018 20:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джейми Димон твърди, че JPMorgan ще използват блокчейн за много неща

Джейми Димон от JPMorgan Chase подкрепя блокчейн технологията, но отказа да коментира криптовалутите, казвайки, че приложенията за плащане с фиат са голямa пречка в интервю, публикувано през юли-август в Harvard Bussiness review.


Запитан за главната конкурентна заплаха на компанията си, Димон, председател и главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase - най-голямата от най-големите банки в Америка, говори за това, което той нарича "нови форми на плащане".


По-конкретно имената на PayPal, Venmo и Alipay, тези компании се справят добре с вграждането на основни банкови услуги в своите платформи.

Макар че той не спомена крипто като потенциален разрушител, когато му беше зададен въпросът за неговия възглед за цифровите валути, Димон просто отговори:

Вероятно не би трябвало да казвам повече за криптовалутите.

Димон твърди, че криптото "не е същото като златото или фиатните валути ", които са "подкрепени от закона, полицията, съдилищата [...] [не] могат да бъдат възпроизведени и има строги ограничения върху тях ".

Димон също така изтъкна, че блокчейн технологията е "истинска" - намеквайки, че крипто не е. Той твърди, че JPMorgan тества технологията и ще я използва за много неща.

Въпреки че официалната позиция на JPMorgan по криптовалутите и мнението на Димон не винаги съвпадат, и двете са се променили през изминалата година. На 13-ти септември 2017 г. Димон нарече Биткойн "измама" по време на инвеститорска срещи. Той също така заплаши с уволнение всеки служител, който търгува с Биткойн , със сметка на компанията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Централната банка на Нигерия ще бъде първата в Aфрика с дигитална валута

CBDC на Нигерия, електроната найра, първоначално трябваше да бъде пусната на 1-ви октомври. Стартирането беше отложено обаче, за да се подготви за 61-ия ден на независимостта на страната.През август Ц...
ОКТ. 25, 2021 16:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск отрича сътрудникът му да има общо с Фондация Dogecoin

В скорошен туит мултимилиардерът пише, че нито той, нито Бърчъл, нито някой от неговите сътрудници са замесени.Neither Jared, nor me, nor anyone I know has anything to do with this foundation— Elon Mu...
ОКТ. 25, 2021 15:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.Twitter акаунт, наречен UberFacts...
ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото се нарежда в топ 20 на милиардерите

Стойността на Биткойн (BTC) скочи до над $67,00 по време на скорошния възход на криптопазара, преди да се върне до сегашната си стойност от около $62,000. Според текущия обменен курс и приблизителния ...
ОКТ. 24, 2021 18:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света