НАЧАЛО Други

Джъстин Сън изнася реч пред BitTorrent след придобиването

АВГ. 14, 2018 22:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джъстин Сън изнася реч пред BitTorrent след придобиването

Идеята на Джъстин Сън за закупуване на BitTorrent донесе над 100 милиона клиенти на мрежата.

 


Речта на основателя на Tron към екипа на BitTorrent обаче оспорва схващането, че това е изцяло търговски ход за компанията.


Вместо това, Sun реши да предположи, че целта на BitTorrent да "DeMOcratize the Internet" (ДеМОкратизирай Интернет) съвпада с идеята на Tron да "Децентрализира мрежата".

Потребител в Twitter пусна цялата реч:
BitTorrent винаги е бил ангажиран с една ценност "DeMOcratize the Internet". Това е много в съответствие с "Децентрализирайте мрежата" на Tron. Фактът, че нашите ценности са в синхрон, е движещата сила зад това придобиване.

Той също така каза, че докато търговските ползи от придобиването на над 100 милиона потребители са допълнителна полза за Трон, основната цел е да се приведат в съответствие двете философии.


Сън нарече BitTorrent шампион на децентрализирания и демократичен интернет.


Сън отбеляза, че когато интернет е започнал, основната му философия е била да привлече децентрализация към обмена на информация. Той обясни, че Web 1.0 е началото на технологията с отворен код.

Курсът, според Сън, е бил отклонен от тази фундаментална идея от Web 2.0 и появата на големите технологични гиганти, които завършиха централизирането на интернет. Той също така каза, че Web 3.0 се фокусира върху мобилността на по-малки устройства като смартфони.

Според Сън хората започват да се страхуват от централизираната структура на интернет, която позволи на компании като Facebook да съберат огромно количество данни и дори да се включат във влиянието на президентските избори в САЩ.

Ще разгледаме всички тези проблеми в Web 4.0 и ще създадем по-добър интернет за тази ера: децентрализиран, масово съвместен интернет, управляван от общността, с високоефективни, достъпни и удобни приложения и услуги в интернет. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Едуард Сноудън продаде своето NFT за $5,4 милиона

Не стана ясно веднага кой спечели това NFT, но потребителят се подвизава под псведонима @PleasrDAO в OpenSea и в платформата на Foundation, където се проведе търгът.Продажбата прави “Stay Free” един о...
АПР. 18, 2021 14:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продава най-скъпия апартамент в Лондон за 4,000 BTC

Според доклада на The Telegraph мезонета е част от луксозния жилищно-търговски комплекс Hyde Park One, който се намира в лондонския квартал Найтсбридж.Изключителният апартамент от 18,000 квадратни мет...
АПР. 19, 2021 08:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Фалшива новина всява паника на крипто пазара

Биткойн се изстреля до нивото от $51,000, като най-добрите алткойни видяха още по-големи загуби. Заглавието, за което се предполага, че е предизвикало срива, е публикувано от съмнителен профил в ...
АПР. 18, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Как този инвеститор превърна $300,000 в $2,4 милиарда

Само ден след официалния си публичен листинг, Coinbase вече създаде история за успех в размер на няколко милиарда долара. Популярният частен инвеститор и основател на Initialized Capital, Гари Тан, ра...
АПР. 17, 2021 21:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света