НАЧАЛО Други

Джъстин Сън изнася реч пред BitTorrent след придобиването

АВГ. 14, 2018 22:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джъстин Сън изнася реч пред BitTorrent след придобиването

Идеята на Джъстин Сън за закупуване на BitTorrent донесе над 100 милиона клиенти на мрежата.


Речта на основателя на Tron към екипа на BitTorrent обаче оспорва схващането, че това е изцяло търговски ход за компанията.


Вместо това, Sun реши да предположи, че целта на BitTorrent да "DeMOcratize the Internet" (ДеМОкратизирай Интернет) съвпада с идеята на Tron да "Децентрализира мрежата".

Потребител в Twitter пусна цялата реч:
BitTorrent винаги е бил ангажиран с една ценност "DeMOcratize the Internet". Това е много в съответствие с "Децентрализирайте мрежата" на Tron. Фактът, че нашите ценности са в синхрон, е движещата сила зад това придобиване.

Той също така каза, че докато търговските ползи от придобиването на над 100 милиона потребители са допълнителна полза за Трон, основната цел е да се приведат в съответствие двете философии.


Сън нарече BitTorrent шампион на децентрализирания и демократичен интернет.


Сън отбеляза, че когато интернет е започнал, основната му философия е била да привлече децентрализация към обмена на информация. Той обясни, че Web 1.0 е началото на технологията с отворен код.

Курсът, според Сън, е бил отклонен от тази фундаментална идея от Web 2.0 и появата на големите технологични гиганти, които завършиха централизирането на интернет. Той също така каза, че Web 3.0 се фокусира върху мобилността на по-малки устройства като смартфони.

Според Сън хората започват да се страхуват от централизираната структура на интернет, която позволи на компании като Facebook да съберат огромно количество данни и дори да се включат във влиянието на президентските избори в САЩ.

Ще разгледаме всички тези проблеми в Web 4.0 и ще създадем по-добър интернет за тази ера: децентрализиран, масово съвместен интернет, управляван от общността, с високоефективни, достъпни и удобни приложения и услуги в интернет. 

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света