НАЧАЛО Други

Джак Ма говори за блокчейн

СЕП. 17, 2018 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джак Ма говори за блокчейн

Джек Ма, основателят на китайския гигант за електронна търговия Алибаба, заяви, че блокчейн и други съвременни технологии все още трябва да докажат, че могат да помогнат за еволюцията на обществото в "по-зелена и по-приобщаваща" посока.

 

Неговите забележки дойдоха като част от една представяне на Световната конференция за изкуствен интелект в Китай на 17-ти септември, съобщи местната медия cnBeta.


Докато Ма се съсредоточи върху предизвикателствата и общите (неправилни) възприятия, свързани по-конкретно с навлизането на изкуствения интелект (АИ), той запази място за блокчейн технологиите и интернет на технологиите като технологични водоеми в новата "епоха на данни" като твърди, че:

Епохата на данните е голяма възможност за производителите да реформират индустрията. Но блокчейн и интернет на нещата ще бъдат безсмислени, освен ако не могат да стимулират трансформацията на производствената индустрия и еволюцията на обществото към по-зелена и по-приобщаваща посока.

Джак Ма, който сега планира да се оттегли, има нетна стойност от 36,9 млрд. долара, според Forbes. Огромното популярно приложение за мобилно плащане Alipay, управлявано от филиала на Alibaba Ant Financial, има 450 милиона потребители.

Блокчейн не е нова тема за титана на електронната търговия, тъй като Ма оттегли изказаването си, че технологията е просто "балон". Той подчертава, че се занимава с проучване на блокчейн от години и вярва силно в потенциала му за справяне с проблемите свързани със сигурността на данните.

Всъщност още през лятото на 2016 г. Ant Financial въведе нова блокчейн технология, за да подобри отчетността си в работата си с китайската благотворителна индустрия, и започна да набира блокчейн експерти в компанията през следващата година.

Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че Alibaba е на първа в световен мащаб, според на нов списък, който класира обектите според броя на подадените до момента блокчейн патенти. Конгломератът на електронната търговия е подал 90 такива патента, изпреварвайки дори IBM.

Ant Financial съобщи също така, че планира да проведе програма за "предотвратяване на риска", предназначена да образова потребителите относно опасностите от "пропагандата", свързана с крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джак Дорси издаде първия си туит под формата на NFT

Публикуван от Дорси на 21-ви март 2006 г., туитът, който гласи "just setting up my twttr", вече е получил оферта за $88,888.88 от потребител, наречен "@ Crypto888crypto“.just setting up my twttr— jack...
МАР. 6, 2021 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан инвестира неразкрита сума в NFT платформата Mintable

Фирмата написа в туйт, че се гордее, че Кюбан е инвеститор, а също така се възползва от възможността да наеме персонал в това, което вероятно е пряк резултат от инвестициите на Кюбан и нарастващото тъ...
МАР. 5, 2021 15:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата верига киносалони в Тайланд приема Биткойн

Според доклад от четвъртък на местната информационна агенция Siam Rath, Major Cineplex обяви стартирането на пилотния си проект за плащане с криптовалута в подкрепа на иновациите и новите технологии.З...
МАР. 5, 2021 18:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com заделя $200 милиона за инвестиране в крипто стартъпи

Обявено на 4-ти март, новото венчър предприятие, наречено Crypto.com Capital, бе пуснато, за да ускори растежа на крипто стартъпите и да ускори растежа на индустрията като цяло, се казва в прессъобщен...
МАР. 5, 2021 08:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света