НАЧАЛО Други

Джак Ма говори за блокчейн

СЕП. 17, 2018 21:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Джак Ма говори за блокчейн

Джек Ма, основателят на китайския гигант за електронна търговия Алибаба, заяви, че блокчейн и други съвременни технологии все още трябва да докажат, че могат да помогнат за еволюцията на обществото в "по-зелена и по-приобщаваща" посока.


Неговите забележки дойдоха като част от една представяне на Световната конференция за изкуствен интелект в Китай на 17-ти септември, съобщи местната медия cnBeta.


Докато Ма се съсредоточи върху предизвикателствата и общите (неправилни) възприятия, свързани по-конкретно с навлизането на изкуствения интелект (АИ), той запази място за блокчейн технологиите и интернет на технологиите като технологични водоеми в новата "епоха на данни" като твърди, че:

Епохата на данните е голяма възможност за производителите да реформират индустрията. Но блокчейн и интернет на нещата ще бъдат безсмислени, освен ако не могат да стимулират трансформацията на производствената индустрия и еволюцията на обществото към по-зелена и по-приобщаваща посока.

Джак Ма, който сега планира да се оттегли, има нетна стойност от 36,9 млрд. долара, според Forbes. Огромното популярно приложение за мобилно плащане Alipay, управлявано от филиала на Alibaba Ant Financial, има 450 милиона потребители.

Блокчейн не е нова тема за титана на електронната търговия, тъй като Ма оттегли изказаването си, че технологията е просто "балон". Той подчертава, че се занимава с проучване на блокчейн от години и вярва силно в потенциала му за справяне с проблемите свързани със сигурността на данните.

Всъщност още през лятото на 2016 г. Ant Financial въведе нова блокчейн технология, за да подобри отчетността си в работата си с китайската благотворителна индустрия, и започна да набира блокчейн експерти в компанията през следващата година.

Новите данни, публикувани в края на август, разкриха, че Alibaba е на първа в световен мащаб, според на нов списък, който класира обектите според броя на подадените до момента блокчейн патенти. Конгломератът на електронната търговия е подал 90 такива патента, изпреварвайки дори IBM.

Ant Financial съобщи също така, че планира да проведе програма за "предотвратяване на риска", предназначена да образова потребителите относно опасностите от "пропагандата", свързана с крипто.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света