НАЧАЛО Други

Две големи испански институции ще изследват блокчейн за мениджмънт на авторско право

ЮЛИ. 28, 2018 20:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Две големи испански институции ще изследват блокчейн за мениджмънт на авторско право

Испанското дружество на авторите и издателите (SGAE) и Мадридската школа по телекомуникационно инженерство (ETSIT-UPM) обявиха на 26-ти юли изследователско партньорство за прилагане на блокчейн за управление на авторските права в дигиталната ера.


Двете институции съобщиха, че са подписали едногодишно споразумение за провеждане на съвместно проучване за изграждане на платформа за цифрова обработка за управление на авторските права, която ще използва блокчейн заедно с BigData, машинно учене и изкуствен интелект (AI). Председателят на SGAE José Miguel Fernández Sastrón коментира партньорството:
Основните насоки на изследванията ще се съсредоточат върху разрушителните технологии, които отговарят на предизвикателствата, породени от обема, разнообразието и динамиката на промяната в използването на съдържание в съвременната цифрова среда.

Платформата ще използва тези технологии, за да спомогне за защитата на музикалното и аудиовизуалното съдържание на авторите, по-специално в интернет.

Едногодишното споразумение бе подписано от Фондация Rogelio Segovia за развитието на телекомуникациите (Fundetel) и доведе до създаването на нов председател на SGAE-ETSIT-UPM, който да ръководи съвместната инициатива.

Както бе съобщено по-рано тази седмица, правителството на автономната испанска общност в Каталуния току-що разкри собствените си планове за прилагане на блокчейн технологии във "всички области" на публичната администрация до декември 2018 г.

Испанският централен офис на Banco Santander обяви и този месец за създаването на блокчейн изследователски екип, който да проучи потенциала на технологията да обновява търговията с ценни книжа.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света