НАЧАЛО Други

Два футболни клуба от английската висша лига планират собствени криптовалути

ОКТ. 26, 2018 00:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Два футболни клуба от английската висша лига  планират собствени криптовалути
 

Два доста богати футболни клуба се опитват да заобиколят финансовите проблеми, като планират токенизиран crowdfunding кръг.


Нюкасъл Юнайтед и Кардиф Сити, английските отбори от Висшата лига, са в разговори с SportyCo, децентрализирана платформа за инвестиции и финансиране, за да стартират кръга си за първоначално предлагане на токени (ICO). SportCo по-рано си партнира с Avai, за да събере около $20 милиона чрез публична продажба на AVAI токени. Фирмата е и главен спонсор на Еспаньол.

Партньорството ще даде възможност на клубовете да започнат продажбата на своите частни цифрови токени като ценни книжа / комунални услуги. Тъй като заинтересованите участници купуват тези токени, те или ще спечелят определен дял в приходите на клубовете, или ще получат допълнителни ползи за използването на токена за покупки, свързани с играта.

The Mag подчертават лошото финансово състояние на Нюкасъл Юнайтед и Кардиф Сити. Докато Нюкасъл Юнайтед по-рано са били загубили доста приходи заради лоши управленчески решения - тези, предприети от собственика на клуба Майк Ашли. Кардиф Сити са изправени пред дълг от над $150 милиона, по-голямата част от които дължат на Винсънт Тан, малайзийски инвестиционен магнат.

Кардиф дори съкрати разходите за заплати до 20.6 милиона паунда, което е с 18% по-надолу в сравнение с предходната година.

Нюкасъл и Кардиф признаха, че се борят за оцеляване с по-ниски бюджети.tron g>


Сър Джон Маджески, видна фигура във Висшата лига, веднъж каза, че ръководенето на футболен клуб не е за хората със слаби сърца и че трябва да имаш дълбоки джобове, за да ги управляваш гладко, особено когато повечето клубове действат на загуба.

Някои често срещани проблеми пречат на футболните клубове да управляват правилно своите финанси. Заплатите на футболистите се считат за прекалено високи и плащането на ненужно тежки комисионни на техните агенти се прибавя към общия недостиг на печалба. Както и да е, футболът продължава да бъде ключова част от икономическите стратегии на държавата или дори на нацията.

Разбирането, че ръководенето на футболен клуб не винаги може винаги да е шоу на някоя богата личност, футболните клубове се събуждат за възможността да станат обществени. ICO донякъде опростяват процеса, като позволяват на организациите да набират средства, като продават цифрови токени, които могат да бъдат използвани като доказателство за собственост или инструменти, за да се ползват отстъпки и оферти от емитентите. Методът на дигитализирания crowdfunding, досега, привлече нови компании, които искат да наберат средства за изграждане на приложения, базирани на блокчейн.

"Парите, отпуснати от crowdsale, отиват направо в клубната инфраструктура, която ще остане в клуба завинаги", заяви Марко Филе, съосновател на SportyCo. "С тази първоначална оферта предлагаме нова глава във футбола и спортната индустрия като цяло."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света