НАЧАЛО Други

Два футболни клуба от английската висша лига планират собствени криптовалути

ОКТ. 26, 2018 00:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Два футболни клуба от английската висша лига  планират собствени криптовалути

Два доста богати футболни клуба се опитват да заобиколят финансовите проблеми, като планират токенизиран crowdfunding кръг.


Нюкасъл Юнайтед и Кардиф Сити, английските отбори от Висшата лига, са в разговори с SportyCo, децентрализирана платформа за инвестиции и финансиране, за да стартират кръга си за първоначално предлагане на токени (ICO). SportCo по-рано си партнира с Avai, за да събере около $20 милиона чрез публична продажба на AVAI токени. Фирмата е и главен спонсор на Еспаньол.

Партньорството ще даде възможност на клубовете да започнат продажбата на своите частни цифрови токени като ценни книжа / комунални услуги. Тъй като заинтересованите участници купуват тези токени, те или ще спечелят определен дял в приходите на клубовете, или ще получат допълнителни ползи за използването на токена за покупки, свързани с играта.

The Mag подчертават лошото финансово състояние на Нюкасъл Юнайтед и Кардиф Сити. Докато Нюкасъл Юнайтед по-рано са били загубили доста приходи заради лоши управленчески решения - тези, предприети от собственика на клуба Майк Ашли. Кардиф Сити са изправени пред дълг от над $150 милиона, по-голямата част от които дължат на Винсънт Тан, малайзийски инвестиционен магнат.

Кардиф дори съкрати разходите за заплати до 20.6 милиона паунда, което е с 18% по-надолу в сравнение с предходната година.

Нюкасъл и Кардиф признаха, че се борят за оцеляване с по-ниски бюджети.tron g>


Сър Джон Маджески, видна фигура във Висшата лига, веднъж каза, че ръководенето на футболен клуб не е за хората със слаби сърца и че трябва да имаш дълбоки джобове, за да ги управляваш гладко, особено когато повечето клубове действат на загуба.

Някои често срещани проблеми пречат на футболните клубове да управляват правилно своите финанси. Заплатите на футболистите се считат за прекалено високи и плащането на ненужно тежки комисионни на техните агенти се прибавя към общия недостиг на печалба. Както и да е, футболът продължава да бъде ключова част от икономическите стратегии на държавата или дори на нацията.

Разбирането, че ръководенето на футболен клуб не винаги може винаги да е шоу на някоя богата личност, футболните клубове се събуждат за възможността да станат обществени. ICO донякъде опростяват процеса, като позволяват на организациите да набират средства, като продават цифрови токени, които могат да бъдат използвани като доказателство за собственост или инструменти, за да се ползват отстъпки и оферти от емитентите. Методът на дигитализирания crowdfunding, досега, привлече нови компании, които искат да наберат средства за изграждане на приложения, базирани на блокчейн.

"Парите, отпуснати от crowdsale, отиват направо в клубната инфраструктура, която ще остане в клуба завинаги", заяви Марко Филе, съосновател на SportyCo. "С тази първоначална оферта предлагаме нова глава във футбола и спортната индустрия като цяло."

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света