НАЧАЛО Други

Дузина битомати са поставени в "Градовете-близнаци"

ОКТ. 15, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дузина битомати са поставени в "Градовете-близнаци"

Бъдещото приемане на Биткойн ще зависи от много различни фактори. Достъпността и удобството остават две от основните препятствия за преодоляване.


Това е мястото, където банкомати за Биткойн могат да направят много голяма разлика през следващите години. Градовете-близнаци, известни още като Минеаполис и Сейнт Пол, вече са дом на няколко от тези машини.


Биткойн банкоматите стават по-значими


Текущите статистики показват, че има почти 4000 битомата по целия свят. Това е много впечатляващо число, макар и недостатъчно, за да се улесни приемането на крипто в глобален аспект. Много нови машини се появяват по целия свят, дори през 2018 г. Въпреки спадащите цени, е трудно да се определи дали интересът към Биткойн изобщо е намалял.

САЩ са домът на огромния брой Биткойн банкомати. Повече от половината от всички BTC банкомати се разпространяват в 51 щата в тази страна. Изненадващо, някои от най-известните региони на страната остават очевидно отсъстващи от този списък. Градовете-близнаци не бяха изключение, доскоро.

Нов отчет показва, че има няколко инсталирани такива устройства. Те могат да бъдат намерени в магазини за хранителни стоки и много други. Тези машини осигуряват достъп до криптовалута срещу пари в брой и се управляват от независими предприемачи. Все още е сравнително малък пазар, въпреки че е опция за привличане на повече посетители в магазините с течение на времето.


Благоприятни закони в Градовете-близнаци


В района на Минесота няма регулация, която да възпрепятства предприемачите да се боравят с криптовалути. Това означава също, че оперативните BTC банкомати в момента в региона са напълно законни. Създават се интересни възможности за собствениците на магазини, които желаят да поемат малко риск. Управителят на Stop N Shop, Асад Авайджан, добавя:

Бях нетърпелив да отдам под наем място, за Coin Cloud, след като се свързаха с мен преди няколко месеца. Бях развълнуван да го направя, защото имаше много новини за Биткойн в медиите. Криптовалутите са пари в брой за интернет и са независими от правителството. Това е много мощен инструмент за онези, които не ползват банки или поне не толкова често.

Приблизително дузина BTC банкомати са били поставени в Градовете-близнаци през изминалата година. Coin Cloud е най-големият сътрудник с осем устройства, а DgitalMint има оставащия пазарен дял. Магазините, които позволяват инсталирането на тези банкомати, могат да получат до $300 на месец, ако работят 24 часа в денонощието. Това може да бъде доходен бизнес модел за всички заинтересовани страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света