НАЧАЛО Други

Дузина битомати са поставени в "Градовете-близнаци"

ОКТ. 15, 2018 16:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дузина битомати са поставени в "Градовете-близнаци"

Бъдещото приемане на Биткойн ще зависи от много различни фактори. Достъпността и удобството остават две от основните препятствия за преодоляване.

 


Това е мястото, където банкомати за Биткойн могат да направят много голяма разлика през следващите години. Градовете-близнаци, известни още като Минеаполис и Сейнт Пол, вече са дом на няколко от тези машини.


Биткойн банкоматите стават по-значими


Текущите статистики показват, че има почти 4000 битомата по целия свят. Това е много впечатляващо число, макар и недостатъчно, за да се улесни приемането на крипто в глобален аспект. Много нови машини се появяват по целия свят, дори през 2018 г. Въпреки спадащите цени, е трудно да се определи дали интересът към Биткойн изобщо е намалял.

САЩ са домът на огромния брой Биткойн банкомати. Повече от половината от всички BTC банкомати се разпространяват в 51 щата в тази страна. Изненадващо, някои от най-известните региони на страната остават очевидно отсъстващи от този списък. Градовете-близнаци не бяха изключение, доскоро.

Нов отчет показва, че има няколко инсталирани такива устройства. Те могат да бъдат намерени в магазини за хранителни стоки и много други. Тези машини осигуряват достъп до криптовалута срещу пари в брой и се управляват от независими предприемачи. Все още е сравнително малък пазар, въпреки че е опция за привличане на повече посетители в магазините с течение на времето.


Благоприятни закони в Градовете-близнаци


В района на Минесота няма регулация, която да възпрепятства предприемачите да се боравят с криптовалути. Това означава също, че оперативните BTC банкомати в момента в региона са напълно законни. Създават се интересни възможности за собствениците на магазини, които желаят да поемат малко риск. Управителят на Stop N Shop, Асад Авайджан, добавя:

Бях нетърпелив да отдам под наем място, за Coin Cloud, след като се свързаха с мен преди няколко месеца. Бях развълнуван да го направя, защото имаше много новини за Биткойн в медиите. Криптовалутите са пари в брой за интернет и са независими от правителството. Това е много мощен инструмент за онези, които не ползват банки или поне не толкова често.

Приблизително дузина BTC банкомати са били поставени в Градовете-близнаци през изминалата година. Coin Cloud е най-големият сътрудник с осем устройства, а DgitalMint има оставащия пазарен дял. Магазините, които позволяват инсталирането на тези банкомати, могат да получат до $300 на месец, ако работят 24 часа в денонощието. Това може да бъде доходен бизнес модел за всички заинтересовани страни.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивш ръководител в LVMH се присъединява към Ledger

LVMH е създадена през 1987 г. от сливането на къщата на висшата мода Louis Vuitton и Moët Hennessy, която пък се формира от сливането на производителя на шампанско Moët & Chandon и производителя н...
НОЕ. 30, 2020 17:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Извънредно: Ripple продават част от дяла си в MoneyGram

Ripple са настроени да продават част от участието си в MoneyGramСпоред доклад на The Block, публикуван на 28-ми ноември, Ripple е готов да продаде една трета от дела си в MoneyGram. Трябва да се отбел...
НОЕ. 30, 2020 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света