НАЧАЛО Други

Дубайската полиция: "Криптовалутите скоро ще заменят кеша"

СЕП. 18, 2018 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дубайската полиция: "Криптовалутите скоро ще заменят кеша"

Старши служител на правоохранителните органи в Дубай прогнозира, че цифровата валута "скоро" ще узурпира парите в брой, съобщиха в неделя, 16-ти септември, местната медия Khaleej Times.

 Председателят на полицията в Дубай и шефът на общата сигурност в Дубай, Генерал-лейтенант Дахи Халфан Тамим, заяви по време на панел, че препятствията пред дигиталната валута, която се превръща в основна тенденция, остават липсата на обществена осведоменост и недостатъчна тактика за предотвратяване на престъпността.

"Вярата в цифровите валути винаги ще бъде поставяна под въпрос, докато нейната източник и проследяваща система останат неизвестни" - The Times перифразират Тамим.

Дубай е прогресивно ориентирана както към криптовалута, така и към регулиране на блокчейн през последните години, с широко разпространената стратегия за блокчейн и интерес на държавно равнище, поставяйки Обединените Арабски Емирства значително по-напред от своите съседи в сектора.

По време на панела други високопоставени фигури отекнаха за ентусиазма на Тамим, като твърдяха, че ОАЕ трябва да пуснат "цифрова криптовалута, използвайки блокчейн технология".

Други бяха по-разумни, д-р Сайд ал Дхаери, председател на дигиталния доставчик на смарт услуги Dubai SmartWorld, който призова за приемане на правила във все още бурната индустрия.

"За всяка една успешна цифрова транзакция има пет неуспешни валути"

Миналата седмица се появиха доклади, че законодателите в ОАЕ скоро ще приемат официални разпоредби, отнасящи се както до финтех, така и до ICO.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света