НАЧАЛО Други

Доналд Тръмп се провъзгласи за “крипто президент”

09.06.2024 16:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Доналд Тръмп се провъзгласи за “крипто президент”

Бившият президент Доналд Тръмп се позиционира като про-крипто кандидат, за да привлече дарения от сектора на дигиталните активи.

По време на неотдавнашно събиране на средства в Сан Франциско технологичният изпълнителен директор Тревър Трейна цитира Тръмп с думите, че той ще бъде „ крипто президент“.

Това бележи значителна промяна в сравнение с предишната му позиция. Докато бе на власт през 2018 г., Тръмп нареди на тогавашния министър на финансите Стивън Мнучин да насочи Биткойн към измамите. Към 2021 г. той публично осъди криптовалутите като „бедствие, което чака да се случи“ и заяви, че не притежава никакви дигитални активи.

Въпреки това през последните няколко години Тръмп затопли отношенията си с крипто сектора, вероятно за да се разграничи от администрацията на Байдън, която някои представители на крипто общността смятат за недружелюбна към дигиталните активи.

През декември 2022 г. той стартира NFT колекция на платформата OpenSea, базирана на Етериум, малко след като обяви кандидатурата си за президент през 2024 г. Финансовото оповестяване разкри, че той държи между $250,001 и $500,000 в крипто портфейл.

Неотдавна Тръмп изрази приемането на дигитални активи пред поддръжници, закупили негови NFT-та, и обяви, че кампанията му през 2024 г. ще приема дарения в криптовалути. Въпреки че е изправен пред юридически предизвикателства, включително осъждане за 34 престъпления, ангажиментът на Тръмп с крипто сектора представлява стратегически завой за получаване на подкрепа от технологично ориентираната демографска група.

 

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.