НАЧАЛО Други

Доналд Тръмп назначава Биткойн защитник за началник-щаб в Белият дом

ДЕК. 18, 2018 19:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Доналд Тръмп назначава Биткойн защитник за началник-щаб в Белият дом

Президентът на САЩ, Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвани като нов действащ началник на щаба на Белия дом. Мълвани е добре познат биткойн защитник и не веднъж е изказвал подкрепата си за блокчейн технологията.


Мълвани: Нов началник на щаба


Новото назначение, който понастоящем е директор на Бюрото за управление и бюджет на САЩ (ОMB), е избран за началник на щаба на Белия дом и се говори, че ще поеме позицията в края на годината. Той ще заеме поста от Джон Кели.

Президентът Тръмп коментира:

Имам удоволствието да ви съобщя, че Мик Мълвани, директор на Бюрото за управление и бюджет, ще бъде назначен за действащ началник на щаба на Белия дом, замествайки генерал Джон Кели, който е служил на нашата страна отлично. Мик е свършил отлична работа, докато е бил в администрацията.Предполага се, че Мълвани няма да подаде оставка като директор на ОMB, докато е действащ началник на щаба на Белия дом. Позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, бе съобщавено, че президентът Тръмп иска от Мълвани да запази текущата си роля и като директор на OMB. Toй заема тази позиция от февруари 2017 година.


Добри новини за Биткойн


Мълвани е добре известен поддръжник на Биткойн и блокчейн. Негова инициатива е Blockchain Caucus - платформа за разработване на политика за работа с блокчейн технологии, както и обсъждане на нарастващото въздействие на виртуалните валути.


"Блокчейн технологията има потенциала да революционизира индустрията на финансовите услуги, американската икономика и доставката на държавни услуги и съм горд да бъда ангажиран с тази инициатива"
, споделя новия началник на щаба.

Мълвани е още едно назначение на президента Тръмп, което изглежда благоприятства развитието на крипто индустрията. През септември бе съобщено, че президентът е назначил Елад Ройсман за комисар на SEC.

Ройсман по-рано настояваше за регулации, които третират индустрията "по справедлив и прозрачен начин, дават яснота и сигурност на пазарите и инвеститорите".

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света