НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Доминантността на Биткойн намеква за загуба на сила при алткойните

АПР. 8, 2021 13:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Доминантността на Биткойн намеква за загуба на сила при алткойните

В момента цената на Биткойни спада, дестабилизирайки крипто пазара като цяло.

 

В тандем към корекцията на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, алткойните отчетоха сериозни загуби.

 

Тъй като топ алтовете като Етериум и Лайткойн виждат още по-голям спад върху двойките за търговия с BTC, доминантността на Биткойн формира бича поглъщаща свещ, точно когато ключов технически индикатор достига високи стойности. Ето как това може да сложи рязък край на алткойн сезона.

 

Биткойн е първата в историята криптовалута, от която е изградена цяла индустрия и всичко, което не е BTC, се счита за алткойн. Понастоящем Етериум е кралят сред тези активи и изпреварва Биткойн по представяне от самото му създаване.

 

Но предвид доминантността на Биткойн, той представлява повече от 50% от цялата крипто пазарна капитализация. Показателят за доминантност на BTC е създаден за измерване на останалата част от крипто пазара и неговото тегло в сравнение с всички алткойни.

 

Доминантността на BTC спадна с 18% от върховете в края на 2020 г., оставяйки червена ивица след себе си. Въпреки това, по време на днешната кървава баня на крипто пазара, показателят започна да се завръща и формира бича поглъщаща свещ.

 

Бича поглъщаща свещ е вид свещ, която обикновено предполага, че предстои обрат в краткосрочен план. Образува се, когато след рязък мечи ход, продавачите са обзети от внезапен скок на бичи покупки. След това зависи от биковете да продължат обръщането.

 bitcoin dominance btc.d reversal bullish engulfing

Съвпадайки с поглъщащата бича свещ, изобразена по-горе, дневният индекс на относителната сила рязко падна в свръхпродадена територия. Ако има обрат в доминантността на BTC, алткойн сезонът ще приключи.

 

Също така, на седмичните графики се формира скрита бича дивергенция, точно където доминантността на BTC докосва долната лента на Болинджър.

 Bitcoin dominance hidden bull div

Дивергенции възникват, когато ценовото действие се движи срещу технически индикатор - в този случай индексът на относителната сила в седмичен план. Въпреки че дневната графика е в свръхпродадени нива, седмичната или има още сила, или купувачите тайно се позиционират да извършат обрат.

 

Ако биковете могат да започнат обрат и да приключат следващата седмица със силен подем, моделът на доджи утринна звезда ще фигурира на седмичната графика, добавяйки още един сигнал, че може да доведе до обрат.

 

Всяко обръщане в доминантността на Биткойн би могло да накара криптовалутата да прекрати алткойн сезона, като има възможност те да се сринат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (6)
Free Bitcoin АПР. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Dc АПР. 9, 2021 За лекарства да ги харчиш да ти еба майката! Крипто Маниак АПР. 8, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM Trader АПР. 8, 2021 Точно какво искаше да каже автора с тази статия? Или просто се е изгубил в превода. Лошо е да пишеш за неща, които не разбираш! MAk1312 АПР. 9, 2021 Пише си го в заглавието - Доминантността на Биткойн намеква за загуба на сила при алткойните Което си е факт. Jaro АПР. 9, 2021 Ако искаш да печелиш Безплатно биткойн влез през този линк https://freebitco.in/?r=41549837 направи си регистрация.Трябва да си последователен и да следиш сайта ежедневно.Аз лично направих добри пари за определено време.
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум с нов ATH и Берлин Upgrade е пуснат на Mainnet-а

Дългоочакваният ъпгрейд стартира в основната мрежа на ETH, събитие, което подхранва възходящите пазарни настроения в полза на цифровата валута. Надстройката стартира на блок номер 1224400 като този бл...
АПР. 16, 2021 17:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света