НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Доброто представяне на Binance Coin се дължи на неговата централизация

ЮЛИ. 27, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Доброто представяне на Binance Coin се дължи на неговата централизация

Binance Coin (BNB), която понастоящем е 6-та по големина криптовалута по пазарна капитализация, се представя добре през тази година.

Тази възходяща тенденция на BNB прави впечатление на крипто общността, както и на компанията за финансови рейтинги, Weiss Ratings. Според публикация в Twitter от Weiss Ratings на 25 юли 2019 г., BNB е успешна момнета, защото е централизирана.

BNB направи забележителен скок в цената през 2019 година


Към момента BNB се търгува на цена от близо $27,50 с пазарна капитализация от над $4,5 милиарда. Годишният връх на дигиталния актив беше $39.57, което е доста интригуващо, като се има предвид цената на отваряне от $6,19 и пазарна капитализация от едва $800 милиона в началото на годината.

От друга страна, Weiss Ratings са на мнение, че успехът на BNB може да се дължи на централизирания характер на токена. По-конкретно, централизираността на BNB даде възможност на създателите му постоянно да създават нови случаи на използване на виртуалната валута. В резултат на това тя оказа положително въздействие върху пазарната си капитализация.

Случаите на използване на BNB на Binance и Binance LaunchPad


Едно от нещата, които могат да се направят с BNB е заплащане на такси за Binance, една от най-добрите борси за криптовалути в света. Потребителите на базираната в Малта борса са стимулирани да използват BNB вместо BTC да плащат такси, като по този начин се предлага 25% отстъпка.

По същия начин BNB е основната криптовалута, получавана от Binance по време на токен продажбата на активи като BitTorrent, Fetch.AI, Celer и Matic на Binance Launchpad. На 24 март 2019 г., Binance обяви също, че следващото пускане на токени ще бъде на лотарийна основа, а не на принципа "който е първи".

Тримесечно изгаряне на монети от Binance


Всеки, който притежаваше определена сума в BNB за най-малко 20 дни преди токен продажбата, можеше да претендира за билети за участие в лотарията. Новината тогава даде тласък на цената на BNB с почти 15%. Съществува и стратегията на Binance за изгаряне на определен процент от монетите в тяхното разпределение на резервите, на тримесечна база, което също влияе върху цената на актива.

Някои членове на крипто пространството, обаче, не са съгласни с позицията на Weiss Rating. Според тях, успеха на монетата не трябва да се дължи на централизацията. Потребител, например, каза, че Tether (USDT) се издава в излишък, преди да се използва за пъмп на цената на BNB. Друг отбеляза, че успехът на Binance Coin може да е кратък, тъй като регулациите могат да го "убият".



СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Музикантите вече ще могат да продават творбите си за XRP

Ripple представи нова платформа, наречена xSongs, която позволява на създателите на съдържание да качват дигиталната си музика и да я продават за криптовалутата XRP.Тези, които са заинтересовани в то...
ДЕК. 11, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Истанбул хард форкът вече е пуснат

Процесът завърши в 0:25 UTC в неделя. Истанбул е осмия хард форк като цяло, като първите промени в кода бяха одобрени през юни 2019 г. (Eth 2, основният преход на мрежата към PoS, се очаква през 2021 ...
ДЕК. 9, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сравниха копаенето на Етериум с комунизъм

Спорно решениеТази увеличаваща се трудност (наричана още "Ледена епоха") е парче код, който има за цел изкуствено да забави издаването на Етериум монети чрез постепенно увеличаване на трудността на...
ДЕК. 7, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вече може анонимно да се изпраща Етериум за под $1

Групирането на Етериум транзакциите намалява разходите за gasПроектът Nightfall предлага използването на ZK-Snarks, технологията, съвместима с Eтериум, за покриване на транзакции. Освен това, екипъ...
ДЕК. 6, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света