НАЧАЛО Други

До каква степен китовете управляват пазара?

МАЙ. 26, 2019 18:36 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 До каква степен китовете управляват пазара?

Мненията и настроенията са важни, но както казва старата поговорка:“Действията говорят по-силно от думите“


В този случай, последните действия на китовете предизвикват вълни на крипто пазара. За интелигентните крипто инвеститори, активността на китовете винаги е била полезен показател за посоката на бъдещото ценово действие.

Според Whale Alert серия от големи сделки предшестваха скока от април, когато пазарната капитализация нарасна с близо 30%, от 140 милиарда долара до 180 милиарда долара.

На 2-ри април, Reuters съобщи, че повече от 6 милиона сделки са се провели през часа, в който се отбеляза значителния ръст на цените и по-голямата част от тази дейност е съсредоточена в борсите в Азия.

Това е три до четири пъти по-висок от обичайния обем на търговия и изглежда, че китовете са частично отговорни за прекратяването на крипто-зимата.

Техните потайни движения са накарали пазарът да се повиши значително. Според анализ на Bloomberg действията на китовете създават каскаден ефект, който повлиява и на други притежатели на криптовалута, които са били неактивни през 2018 г.

Само 10% от портфейлите на BTC остават неактивни, докато средно за предишните месеци са били около 30-40%.Интересно е, че всичките топ 10 крипто-портфейла бяха активни през април.


Една от най-големите сделки в края на април беше трансфер от 1 милион долара, който бе получен от един от тези адреси. Транзакцията разкри, че получателят е инвестиционна услуга, базирана на блокчейн, наречена Roobee.

Изглежда, че инвестицията е свързана с приключването на първата сесия на техния частен кръг на финансиране, а неотдавнашни новини показват, че стартъпът се подготвя за провеждане на IEO на редица големи азиатски борси.

Китът интегрира “In Roobee I trust” в подробностите на транзакцията и в един момент изглежда е имал най-малко 7,000 BTC, макар че възможността собственикът да има множество портфейли не може да бъде изключена.

Отрицателните тенденции на крипто пазара и липсата на търсене на ICO през 2018 г. и началото на 2019 г. се променят до силно положителни, а китовете очевидно са привлечени от кампании за първични предлагания и по-специфично от IEO-та. Съоснователят на Roobee Артем Попов заяви, че инвестицията показва, че инвеститорите са силно развълнувани от IEO.Той каза пред Forbes, че стартъпът се стреми да “предоставя на клиентите на дребно същите инвестиционни възможности и ниво на сигурност като най-големите играчи на финансовите пазари, но с минимална инвестиция от 10 долара.”


Способността на крипто-стартъп компаниите да пускат токен продажби на борсата им позволява да заобикалят регулаторните пречки от управленски органи като Американската комисия за ценни книжа и борси.

IEO също така позволява на стартиращите компании да избегнат тромавата задача да намерят обмен, където да предложат своите токени няколко месеца след провеждането на ICO.

Към днешна дата повече от 50 проекта са провели успешно IEO. Изброените проекти трябва да преминат през процедура за надлежна проверка, което означава, че инвеститорите могат да разчитат на по-висока степен на надеждност и сигурност в сравнение с метода на ICO.

Упадъкът на ICO кампании и нарастващата честота и успех на IEO също показва, че има интерес към растежа на сектор, който цени регулирането, висококачествената инфраструктура и защитата на инвеститорите, които улесняват навлизането на нови хора на пазара.

Днес въздействието на китовете на крипто пазара е по-силно от всякога.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света