НАЧАЛО Други

DLT технологията има огромен потенциал според президента на Световната Банка

ОКТ. 14, 2018 13:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DLT технологията има огромен потенциал според президента на Световната Банка

Председателят на World Bank Group Джим Йонг Ким заяви, че DLT технологията има "огромен потенциал" и че банката трябва да върви в крак с иновативните технологии.

Той говори на Международния валутен фонд (IMF) и годишната среща на Световнита банка в Бали, Индонезия на 11-ти октомври.


Ким обърна внимание на важността на борбата с бедността, като същевременно насърчи просперитета, като посочи, че "съществуват нововъведения в технологичния свят, които могат да ни помогнат да прескочим поколенията от лоши практики, поколения, на които ще отнеме безкрайно много време по отношение на намаляването на корупцията". Ким каза:

Говорихме за криптовалутите, но смятаме, че DLT има огромен потенциал и през август издадохме първата блокчейн облигация, като създадохме, разпределихме, прехвърлихме и управлявахме цялата облигация чрез блокчейн технология.

Ким по-нататък отбеляза, че разгръщането на блокчейн е помогнало на групата да намали документите и разходите, като добави, че това е "нещо, което може да бъде изключително полезно" в бъдеще.

Той обаче призна, че банката не се придържа към най-новите разработки, особено по начин, който ще помогне на своите клиенти да се възползват от "великите неща, които предстоят".

Според Ким, целта на Световната банка е да развие универсален достъп до финансови услуги до 2020 г., което според него няма да се случи без по-дълбоко ангажиране с технологичния свят.


Както вече беше съобщено, Световната банка и Commonwealth Bank of Australia (CBA) издадоха публична облигация, ексклузивно на блокчейн.


Споразумението за $73.16 милиона включва двегодишни облигации, за които се твърди, че са се установили на 28-ми август и са били с възвращаемост на цената от 2.251%.

След положителните резултати на блокчейн платформата , Арунма Отех, служител в Световната банка, заяви, че банката "ще продължи да търси начини за използване на нововъзникващите технологии, за да направи капиталовите пазари по-сигурни и ефективни".

Преди всичко, президентът на Световната банка е изразил критики към цифровите валути. Говорейки със CNBC през октомври миналата година, Ким споделя бичите си виждания за блокчейн технологията, като същевременно отбелязва рисковете от деривати блокчейн като Биткойн. Тогава той заяви:

Блокчейн технологията е нещо, за което всички са развълнувани, но трябва да помним, че BTC е един от малкото случаи на използването на блокчейн във валута. А в другите времена, когато се използва блокчйен, те са основно Понци схеми, така че е много важно е, че ако се придвижим напред, сигурни сме, че няма да го използваме.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света