НАЧАЛО Регулации

Директор на FinCEN: Получаваме над 1,500 оплаквания свъразни с криптовалути на месец

АВГ. 14, 2018 16:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Директор на FinCEN: Получаваме над 1,500 оплаквания свъразни с криптовалути на месец

Независимо от призива за ETF и други опции, регулирани от SEC за инвеститори, крипто продължава да бъде до голяма степен беззаконно място.


Нов доклад от орган за финансови престъпления в САЩ обърна вниманието на индустрията към подозрителните дейности в сферата.

В реч, предадена на 2018 г. в Чик аго- Kent Block Legal Tech конференцията миналия четвъртък, директорът на FinCEN Кенет А. Бланко каза, че разследващата ръка получава над 1,500 жалби, свързани с крипто всеки месец.


Класифицирани като доклади за подозрителни действия (SAR - suspicious activity reports), жалбите продължават да растат през цялата година, което показва необходимост от по-голям надзор.


Докато членовете на крипто индустрията правилно избягват централизираното присъствие на по-нататъшно правителствено регулиране, огромният обем на докладваните измами с криптовалути и нарастващият брой оплаквания предизвикват известно безпокойство. Въпреки че крипто все още представлява сиво пространство по отношение на налагането и регулирането на финансовото поведение, отдела работи съвместно с Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ и Комисията за търговия с фючърси (CFTC).

Иновациите в областта на финансовите услуги могат да бъдат чудесно нещо ... също трябва да сме наясно, че финансовото престъпление се развива както заедно с него, така и понякога заради него, като създава възможности за престъпници и лоши актьори, включително терористи и измамници.

Вместо да заклеймява крипто индустрията за ролята си в измами, Бланко все още намира технологията новаторска и признава необходимостта от насърчаване на този растеж, въпреки настоящата липса на регулация. Той заяви, че областта на финтех и крипто е изпълнена с "невероятни нововъведения", но е необходимо да се намери начин да работим с регулаторните органи, за да приложим някои насоки за защита на инвеститорите и избягване на измами.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света