НАЧАЛО Регулации

Директор на FinCEN: Получаваме над 1,500 оплаквания свъразни с криптовалути на месец

АВГ. 14, 2018 16:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Директор на FinCEN: Получаваме над 1,500 оплаквания свъразни с криптовалути на месец

Независимо от призива за ETF и други опции, регулирани от SEC за инвеститори, крипто продължава да бъде до голяма степен беззаконно място.


Нов доклад от орган за финансови престъпления в САЩ обърна вниманието на индустрията към подозрителните дейности в сферата.

В реч, предадена на 2018 г. в Чик аго- Kent Block Legal Tech конференцията миналия четвъртък, директорът на FinCEN Кенет А. Бланко каза, че разследващата ръка получава над 1,500 жалби, свързани с крипто всеки месец.


Класифицирани като доклади за подозрителни действия (SAR - suspicious activity reports), жалбите продължават да растат през цялата година, което показва необходимост от по-голям надзор.


Докато членовете на крипто индустрията правилно избягват централизираното присъствие на по-нататъшно правителствено регулиране, огромният обем на докладваните измами с криптовалути и нарастващият брой оплаквания предизвикват известно безпокойство. Въпреки че крипто все още представлява сиво пространство по отношение на налагането и регулирането на финансовото поведение, отдела работи съвместно с Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ и Комисията за търговия с фючърси (CFTC).

Иновациите в областта на финансовите услуги могат да бъдат чудесно нещо ... също трябва да сме наясно, че финансовото престъпление се развива както заедно с него, така и понякога заради него, като създава възможности за престъпници и лоши актьори, включително терористи и измамници.

Вместо да заклеймява крипто индустрията за ролята си в измами, Бланко все още намира технологията новаторска и признава необходимостта от насърчаване на този растеж, въпреки настоящата липса на регулация. Той заяви, че областта на финтех и крипто е изпълнена с "невероятни нововъведения", но е необходимо да се намери начин да работим с регулаторните органи, за да приложим някои насоки за защита на инвеститорите и избягване на измами.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Броят на страните, които забраняват крипто, се е удвоил за три години

Въпреки че 2021 г. беше добра година за индустрията на криптовалутите по отношение на представянето на пазара, броят на юрисдикциите, забраняващи крипто, се е удвоил от 2018 г. насам.Доклад на Библиот...
ЯНУ. 5, 2022 10:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банките в Израел трябва да приемат печалби от криптовалути

Съобщава се, че Банката на Израел (BoI) е инструктирала местните банки да приемат печалби от начинания с цифрови активи, стига източникът на парите да не е свързан с престъпни дела. Процедурата има за...
ДЕК. 31, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да ограничи блокчейн P2E игрите

Правителството на Южна Корея поиска както от Apple, така и от Google да блокират P2E игрите от съответните им магазини за приложения. Местните медии съобщиха, че правителството е наредило на двете тех...
ДЕК. 30, 2021 13:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света