НАЧАЛО Други

Директорът на JPMorgan сподели мнението си относно крипто проекта на Facebook

ЮЛИ. 1, 2019 11:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Директорът на JPMorgan сподели мнението си относно крипто проекта на Facebook

За пръв път, генералният директор на JPMorgan, Джейми Димoн, сподели мислите си за Libra, планираната криптовалута на Facebook. Въпреки че е известен с това, че е сериозна Биткойн мечка, оттогава на пръв поглед той промени възгледите си за индустрията на криптовалутите.


Главният изпълнителен директор на JPMorgan беше нападнат от крипто общността заради своите коментари по адрес на Биткойн. След като преди време той нарече най-голямата криптовалута „измама“, реши да си върне думите назад. През февруари банката дори пусна своя собствена криптовалута, наречена JPM Coin, обезпечена със златни кюлчета.


Сега Димон взима участие в новата криптовалута на Facebook. Въпросите относно това как ще се имплементира Libra се увеличиха, като се предполага, че проекта ще бъде стартиран през 2020 г. Основните опасения на Димон се базират на това дали Facebook ще функционира подобно на банка.
Facebook ще се превърне ли в банка?


Димон зададе следният въпрос пред Yahoo Finance: "Ще следват ли банковите правила на KYC, BSA, AML?". Той подчерта, че JPMorgan не искат да бъдат „принудително включени в чужда екосистема". Libra определено има силата да направи тази промяна, като се има предвид обхвата на техните стремежи.


Относно въпроса за блокчейн технологията, Димон вече демонстрира бичи възгледи. Въпреки че през 2017 г. нарече биткойн „измама по-лоша от манията по лалетата“, той вече започна да осъзнава потенциала на самата технология.


"Блокчейн е истински. Разполагаме с блокчейна на JPMorgan Coin. И конкуренцията е реална."


Въпреки това, той все още смята, че банковата система не се нуждае от криптовалути. "С услуги като Zelle, P2P в реално време и TCH (The Clearing House), вече имаме това, което криптовалутите обещават".


Но колко сигурни са тези системи?


Всичко работи, докато не спре. През 2007 г. се смяташе, че финансовата система функционира на най-високо ниво, само за да се срине през същата година. Сега действащите системи могат да осигурят стабилност, но централизираните банкови системи в крайна сметка са свързани помежду си. Това означава, че това е едно основно нарушение, което може да доведе до хаос.


Това е в крайна сметка е целта на блокчейн технологията: да се предотврати подобна ескалираща криза. Димон обаче все още не вижда истинския ѝ потенциал. Вместо това той вижда технологията като обикновен придатък към традиционното банкиране. Въпреки това може и да не знае, че целта на блокчейн индустрията е да подобри напълно традиционното финансиране.Може би Димон счита също, че Libra са заплаха за традиционните банкови институции. JPMorgan забележимо отсъстваше от дългия списък на корпоративните поддръжници на Libra като част от Libra Association.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света