НАЧАЛО Финтех

Дигиталният юан на Китай няма да детронира долара, според комисарят на SEC

МАЙ. 1, 2021 16:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигиталният юан на Китай няма да детронира долара, според комисарят на SEC

Комисарят на SEC Хестър Пиърс заяви, че планираният дигитален юан няма да засенчи долара. Тя цитира растежа на стабилни монети, подкрепени от щатския долар.

 

Тъй като интересът към дигиталните валути нараства, започваме да виждаме, че някои наистина големи имена се ангажират с пространството. Народната банка на Китай е едно такова име, което също реши да пусне дигитална валута. Целта е уж да се подобрят платежните системи и да се предотврати възходът на криптовалутите.


Китай е близо до пускането на електронния юан


Китайският дигитален юан беше една от основните и най-дискутирани теми миналия месец. Китай официално потвърди, че дигиталната валута, подкрепена от централната банка, вече се тества в градове в цялата страна.


Няколко организации в правителството на САЩ се вглеждат внимателно в дигиталния юан, за да преценят възможната заплаха за долара.


Бивш служител на Китайската народна банка, Джоу Сяочуан, се опита да успокои тези заинтересовани страни, заявявайки, че електронният юан ще се използва само в страната. Джоу твърди, че използването на е-юана като глобална резервна валута би било не само непрактично, но и ще доведе до негативни последици.


Проектът на PBOC очевидно е част от стремеж към глобализация на юана. Китай вече изпреварва повечето страни в стремежа си към дигитализация. Темпът, който Китай е поставил тук, тревожи някои анализатори относно възможността втората по големина икономика да получи господство над долара.


Председателят на SEC казва, че няма поводи за притеснения 


Пиърс пусна изявление, за да помогне на тези, които са се разтревожили, да се успокоят. Пиърс, известна още като "Крипто майката", твърди, че възходът на стабилните монети би бил ключът към запазването на статуса на американската валута на върха на световната икономическа хранителна верига. Тя каза:


Дори през 2021 г. се наблюдава огромен ръст при стабилните монети - това са по същество частни дигитални долари. Това на практика може да бъде нашият отговор на китайската CBDC. Може да са само частни стабилни монети. Ако те са обезпечени с долари, тогава мисля, че доларът все още ще бъде доста актуален.


В отделно изявление председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че плановете на Китай за дигитален юан по никакъв начин не биха подтикнали Федералния резерв да избърза да пусне дигитален долар. Той поясни, че целта не е да стартират първи, а да избегнат грешки при създаването на дигитален долар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin МАЙ. 1, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Evgeni Ivanov МАЙ. 3, 2021 Спечелете безплатно doge, btc или ether https://rollercoin.com/?r=k9zrw7x4
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Revolut пуска тегления на Биткойн

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат. Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането н...
МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

PayPal ще пуска собствена криптовалута?

Приемането на крипто сред големите компании продължава да расте. Този факт е илюстриран от други скорошни дискусии на компании, като главния изпълнителен директор на eBay Джейми Ланон, който обсъди но...
МАЙ. 6, 2021 16:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на Revolut ще могат да теглят Биткойн до външни портфейли

Съобщението беше направено чрез публикация в блог, която вече е изтрита поради грешка при планирането, съобщава AltFi. Бета съобщението беше определено за следващата седмица в четвъртък. В публик...
МАЙ. 1, 2021 11:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Български финтех стартъп набра $20 милиона в последния си инвестиционен кръг

По същество компаниите, преминаващи към Payhawk, могат да заменят няколко услуги, които вече използват и които не взаимодействат добре помежду си. Payhawk ви позволява да издавате корпоративни карти з...
АПР. 23, 2021 12:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света