НАЧАЛО Финтех

Дигиталният юан се тества за работнически субсидии

АПР. 16, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дигиталният юан се тества за работнически субсидии

Появиха се нови подробности относно текущите тестове на китайския дигитален юан, по-конкретно неговото внедряване в Сучжоу - основен град в провинция Дзянсу.

На 16-ти април репортери на ChinSci-Tech - съвет за иновации за предприятия и публични компании, котирани на Шанхайската фондова борса - разкриха, че дигиталната валута на централната банка се тества като част от схемата за транспортни субсидии за работниците в местната власт и предприятията.

Втори официален доклад днес потвърди, че приложението Alipay за мобилни плащания, управлявано от филиала на Alibaba, Ant Financial, допринесе за изследването и развитието на хардуерната технология, дистрибуцията и каналите за разплащане.

Тестовете в Сучжоу


Този месец агенциите и предприятията в района на Сиенчън в Суджоу ще плащат 50% от субсидиите за транспорт на местните работници в новата дигитална валута (наричана също DC / EP, за „дигитална валута / електронно плащане“).

От предприятията, институциите и различните управителни комисии в областта се иска да подпишат споразумение за дистрибуция на дигитална валута със съответна банка за разпределение на заплати и да инсталират дигитален портфейл за всички, които са част от тяхната работна сила.

Четирите банки, участващи в схемата, са Индустриалната и търговската банка на Китай, Земеделската банка на Китай, Народната банка на Китай и Китайската строителна банка.

Официално писмо, видяно от репортери на ChinSci-Tech, разкрива, че тестът за дигитална валута трябва да се проведе чрез една от тези четири държавни банки. Предприятията са помолени да изберат една от банките (включително тези, които в момента използват други търговски или градски банки), да подпишат споразумението за издаване и да инсталират дигиталнтие портфейли за своите служители до края на май.

Технически дизайн и използваемост


Въпреки че централната банка все още не е публикувала официална и актуализирана информация за техническия дизайн на DC / EP, репортерите на ChinSci-Tech посочиха подробностите, разкрити в пет свързани патента от Alipay в началото на тази година.

Тези патенти показват, че DC / EP приема двупластова архитектура и двустепенна система за доставка, която дава възможност на лицензирани трети страни, под формата на платежни институции или банки, да участват във вторичното издаване на дигиталната валута.

Съобщава се, че самият Alipay, заедно с банките, участва в прилагането на схемата. Всички субекти, лицензирани да участват в издаване на DC / EP, очевидно ще имат резервна сметка в Народната банка на Китай, централната банка на страната.

Въпреки че самите потребители вероятно няма да почувстват голяма разлика при използването на системата, ако се сравнят с популярни канали за разплащания като Alipay и WeChat, докладът отбелязва, че блокчейн структурата на валутата ще осигури „проследяване, криптиране и надзор“.

Не е дадено официално указание за това как и къде може да се изразходва DC / EP, но репортерите на ChinSci-Tech отбелязват, че има голяма вероятност тази пробна версия да бъде използвана само за транспортни разходи. Предприятия и институции, участващи в процеса, все още трябва да потвърдят това.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Русия и Китай искат да спрат хората да си купуват Биткойн
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Изпълнителният директор на SoFi казва, че инвестиционните сметки са се удвоили през 2020 г.

“Видяхме как броят на хората, които използват SoFi Invest, се удвои”, заяви Ното в ‘Squawk Alley’.Ното каза, че проблемът с използването на SoFi Invest е показателен за “приказка за два града” по врем...
МАЙ. 29, 2020 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

Този резултат идва два месеца след първоначалното пускане на Tether на платформата, която предлага широка гама от други стабилни монети, включително Dai (DAI), USD Coin (USDC), sUSD и TrueUS...
МАЙ. 29, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проучване на Revolut показва 68% ръст на крипто търговията на дребно

Почти една трета от 10-те милиона клиенти на Revolut са търгували с криптовалута в приложението, което обслужва крипто търговци на дребно.Откакто ограниченията свързани с карантината бяха въведени пре...
МАЙ. 29, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple предлагат ново технологично решение за корпоративните плащания

Облак, който да помага на клиентите да придвижват средствата по-бързо, включително XRP Много бизнес процеси сега стават все по-дигитализирани поради карантираната от пандемията по целия свят. Гигант...
МАЙ. 29, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света