НАЧАЛО Други

Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

СЕП. 4, 2018 16:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

Германският капиталов пазар Deutsche Börse създаде отдел "DLT, крипто активи и нови пазарни структури" за проучване на приложението на блокчейн технологията.


Deutsche Börse изследва различни приложения на блокчейн, твърди фирмата в прессъобщение.


Германската борса си сътрудничи с международните централни депозитари на ценни книжа за да се проучи употребата на интелигентни договори за мобилизиране на оскъдното обезпечение, както и създаването на функционален прототип на сетълмент на ценни книжа, основан на блокчейн, с Deutsche Bundesbank.

Йенс Хашмайстер, управляващ директор на DLT, крипто активи и новия пазар за Deutsche Börse заяви, че обменът е бил активен с блокчейн в рамките на първата фаза на "идеация и проучване".

"Инвестирахме в различни инициативи, за да създадем добро разбиране за тенденциите, технологията и нейния потенциал в традиционните сегменти на нашата верига на стойността", добави той.

Deutsche Börse също разшири партньорството си с HQLAx след придобиване, което бе запечатано след първоначалната инвестиция няколко милиона евро в HQLAx - фирмата за управление на ликвидност и обезпечения, базирана на блокчейн-операционен модел за заемане на ценни книжа.

Като част от инвестицията, Групата на Deutsche Börse получи две места на борда в HQLAx, заети от представителите Филип Сейл и Йенс Хашмайстер.

Партньорството се очаква от март тази година, след като Deutsche Börse обяви предложеното сътрудничество с HQLAx за изграждането на напълно интегриран оперативен модел за транзакции за заемане на ценни книжа, като същевременно използва блокчейн технология, разработена от консорциума R3.

Процесът на първоначален набор на банки започна преди пет месеца и това бе подкрепено от подробни дискусии със съответните регулаторни органи. Плановете също така са насочени към придобиване на по-нататъшен процент от акции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е слеващото голямо нещо в крипто (видео)

Дейвис казва, че крипто пазарът ще продължи да предлага нови и печеливши възможности, тъй като се развива и разширява отвъд 'нажежения' децентрализиран финансов (DeFi) сектор."Така че NFT (незаменяеми...
СЕП. 23, 2020 20:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЦРУ проявява сериозен интерес към криптовалутите и блокчейн

ЦРУ твърди, че новият вътрешен център за научни изследвания и разработки е оторизиран член на Федералния лабораторен консорциум за трансфер на технологии - национална организация от над 300 федерални ...
СЕП. 23, 2020 19:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Масовото приемане на криптовалутите в Африка се засилва значително

Експлозивният растеж, обаче, привлече вниманието на финансовите регулатори в Африка, прoбуждайки опасения, че бързането с въвеждането на строг надзор може да потуши иновациите в местната крипто индуст...
СЕП. 23, 2020 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създателят на Yearn.Finance ще подкрепи нов DeFi проект

Според публикация в Medium, споделена на 17-ти септември, Алън, псевдонимният основател на токена SAFE, обяви подкрепата на основателя на Yearn.Finance, Андре Кронйе. В публикацията се твърди, че прое...
СЕП. 22, 2020 22:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света