НАЧАЛО Други

Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

СЕП. 4, 2018 16:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

Германският капиталов пазар Deutsche Börse създаде отдел "DLT, крипто активи и нови пазарни структури" за проучване на приложението на блокчейн технологията.

 

Deutsche Börse изследва различни приложения на блокчейн, твърди фирмата в прессъобщение.


Германската борса си сътрудничи с международните централни депозитари на ценни книжа за да се проучи употребата на интелигентни договори за мобилизиране на оскъдното обезпечение, както и създаването на функционален прототип на сетълмент на ценни книжа, основан на блокчейн, с Deutsche Bundesbank.

Йенс Хашмайстер, управляващ директор на DLT, крипто активи и новия пазар за Deutsche Börse заяви, че обменът е бил активен с блокчейн в рамките на първата фаза на "идеация и проучване".

"Инвестирахме в различни инициативи, за да създадем добро разбиране за тенденциите, технологията и нейния потенциал в традиционните сегменти на нашата верига на стойността", добави той.

Deutsche Börse също разшири партньорството си с HQLAx след придобиване, което бе запечатано след първоначалната инвестиция няколко милиона евро в HQLAx - фирмата за управление на ликвидност и обезпечения, базирана на блокчейн-операционен модел за заемане на ценни книжа.

Като част от инвестицията, Групата на Deutsche Börse получи две места на борда в HQLAx, заети от представителите Филип Сейл и Йенс Хашмайстер.

Партньорството се очаква от март тази година, след като Deutsche Börse обяви предложеното сътрудничество с HQLAx за изграждането на напълно интегриран оперативен модел за транзакции за заемане на ценни книжа, като същевременно използва блокчейн технология, разработена от консорциума R3.

Процесът на първоначален набор на банки започна преди пет месеца и това бе подкрепено от подробни дискусии със съответните регулаторни органи. Плановете също така са насочени към придобиване на по-нататъшен процент от акции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ripple официално обяви Bank of America като топ партньор на сайта си

Междувременно, тъй като XRP остава около $0.50, много големи борси - включително ODL платформите на Ripple - преместват изключително големи количества XRP: повече от 310 милиона монети.Bank of America...
НОЕ. 23, 2020 15:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай призовава за приемане на дигиталните валути на централните банки

Си разговаря с присъстващите на 15-ата среща на върха на лидерите на Г-20 в Саудитска Арабия. Коментарите идват в момент, когато Китай се опитва да позиционира юана като глобална резервна валута, алте...
НОЕ. 23, 2020 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто компания с патент за проследяване на транзакции с Monero (XMR)

В блог публикация от 20-ти ноември от CipherTrace, компанията заяви, че патентите ще включват криминалистични инструменти за изследване на транзакционните потоци на Monero (XMR). Те ще имат за цел да ...
НОЕ. 23, 2020 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарските финансови институции залагат на ETH2, BCH и USDC

От разширяването на съществуващите екосистеми до стейкинг на големи суми върху предстоящи проекти, крипто връзките на Швейцария само се увеличават.Швейцарската банка SEBA обяви на 19-ти ноември, че ве...
НОЕ. 23, 2020 10:22 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света