НАЧАЛО Други

Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

СЕП. 4, 2018 16:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

Германският капиталов пазар Deutsche Börse създаде отдел "DLT, крипто активи и нови пазарни структури" за проучване на приложението на блокчейн технологията.

 

Deutsche Börse изследва различни приложения на блокчейн, твърди фирмата в прессъобщение.


Германската борса си сътрудничи с международните централни депозитари на ценни книжа за да се проучи употребата на интелигентни договори за мобилизиране на оскъдното обезпечение, както и създаването на функционален прототип на сетълмент на ценни книжа, основан на блокчейн, с Deutsche Bundesbank.

Йенс Хашмайстер, управляващ директор на DLT, крипто активи и новия пазар за Deutsche Börse заяви, че обменът е бил активен с блокчейн в рамките на първата фаза на "идеация и проучване".

"Инвестирахме в различни инициативи, за да създадем добро разбиране за тенденциите, технологията и нейния потенциал в традиционните сегменти на нашата верига на стойността", добави той.

Deutsche Börse също разшири партньорството си с HQLAx след придобиване, което бе запечатано след първоначалната инвестиция няколко милиона евро в HQLAx - фирмата за управление на ликвидност и обезпечения, базирана на блокчейн-операционен модел за заемане на ценни книжа.

Като част от инвестицията, Групата на Deutsche Börse получи две места на борда в HQLAx, заети от представителите Филип Сейл и Йенс Хашмайстер.

Партньорството се очаква от март тази година, след като Deutsche Börse обяви предложеното сътрудничество с HQLAx за изграждането на напълно интегриран оперативен модел за транзакции за заемане на ценни книжа, като същевременно използва блокчейн технология, разработена от консорциума R3.

Процесът на първоначален набор на банки започна преди пет месеца и това бе подкрепено от подробни дискусии със съответните регулаторни органи. Плановете също така са насочени към придобиване на по-нататъшен процент от акции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата Sorare набра $50 милиона в инвестиции

Свежият кръг от Серия A довежда общото финансиране на Sorare до $60 милиона, съобщиха от компанията в четвъртък.Кръгът за финансиране беше воден от Benchmark, инвестиционен гигант, известен с финансир...
ФЕВ. 27, 2021 12:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бивша бейзболна звезда продаде NFT на стойност $1 милион за под минута

Търгът, който стартира на 21-ви февруари и продължи 28 часа, генерира общо продажби на стойност $2 милиона. На търга бяха продадени NFT, представляващи рисувана скулптура, направена от ръчно излята см...
ФЕВ. 27, 2021 10:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света