НАЧАЛО Други

Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

СЕП. 4, 2018 16:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deutsche Börse пуска криптовалутен и блокчейн отдел

Германският капиталов пазар Deutsche Börse създаде отдел "DLT, крипто активи и нови пазарни структури" за проучване на приложението на блокчейн технологията.


Deutsche Börse изследва различни приложения на блокчейн, твърди фирмата в прессъобщение.


Германската борса си сътрудничи с международните централни депозитари на ценни книжа за да се проучи употребата на интелигентни договори за мобилизиране на оскъдното обезпечение, както и създаването на функционален прототип на сетълмент на ценни книжа, основан на блокчейн, с Deutsche Bundesbank.

Йенс Хашмайстер, управляващ директор на DLT, крипто активи и новия пазар за Deutsche Börse заяви, че обменът е бил активен с блокчейн в рамките на първата фаза на "идеация и проучване".

"Инвестирахме в различни инициативи, за да създадем добро разбиране за тенденциите, технологията и нейния потенциал в традиционните сегменти на нашата верига на стойността", добави той.

Deutsche Börse също разшири партньорството си с HQLAx след придобиване, което бе запечатано след първоначалната инвестиция няколко милиона евро в HQLAx - фирмата за управление на ликвидност и обезпечения, базирана на блокчейн-операционен модел за заемане на ценни книжа.

Като част от инвестицията, Групата на Deutsche Börse получи две места на борда в HQLAx, заети от представителите Филип Сейл и Йенс Хашмайстер.

Партньорството се очаква от март тази година, след като Deutsche Börse обяви предложеното сътрудничество с HQLAx за изграждането на напълно интегриран оперативен модел за транзакции за заемане на ценни книжа, като същевременно използва блокчейн технология, разработена от консорциума R3.

Процесът на първоначален набор на банки започна преди пет месеца и това бе подкрепено от подробни дискусии със съответните регулаторни органи. Плановете също така са насочени към придобиване на по-нататъшен процент от акции.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света