НАЧАЛО Крипто Крими

DeFi стартъп загуби $10 милиона след хак

МАЙ. 10, 2021 18:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DeFi стартъп загуби $10 милиона след хак

Стартъпът за децентрализирано финансиране (DeFi) Rari Capital разкрива подробности зад атаката, която струваше 2600 ETH, или приблизително $10 милиона загуби.

Rari Capital, който притежава набор от продукти, предлагащи оптимизирани трезори и пулове за отдаване, стана жертва на хак тази събота.


Таргетираният продукт беше пула за копаене на Етериум, който се интегрира с ibETH токена на Alpha Finance като една от техните стратегии за генериране на доходност.


В изявление по повод събитието, Rari Capital обяснява, че има слабост в интеграцията между тяхната платформа и тази на Alpha Finance, която позволява на хакери да манипулират кода. Злосторникът успява да депозира в Етериум пула на Rari и след това да изтегли повече, отколкото е депозирал.


От Rari Capital твърдят, че не са били напълно наясно с грешката в кода. Компанията отбелязва, че кодът за интеграция е бил одитиран от фирмата за блокчейн сигурност QuantStamp, но е останал незабелязан.


Общите загуби възлизат на 60% от всички средства на потребителите в Етериум басейна.


В процеса на атаката хакерът обмислил да остави съобщение след себе си, но променил мнението си и анулирал транзакцията. 'Крипто детективите' обаче успяха да засекат съобщението, написано на чакащата транзакция, преди да бъде отменена.


Съобщението гласеше:


rari=REKT alpha=ok # saved rari 6m. 


Предполага се, че съобщението сочи към това, че Alpha Finance по някакъв начин е попречила на хакера да открадне допълнителни 46 милиона от Rari Capital.


В блог публикация, обобщаваща поредицата от събития около атаката, Rari Capital обещава да приложи списък с необходимите промени, за да предотврати всякакви по-нататъшни хакове. Първият в списъка беше нов процес за интегриране с всички нови протоколи.


"Включете протоколите, които интегрираме, за да прегледаме интеграцията им с цел сигурност. Това е най-важната мярка за сигурност, тъй като самите протоколи познават кода, който са написали, по-добре от всеки друг."


Токенът за управление на Rari, RGT, се срина след атаката, като спадна от $18,2 до $10,02. 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

ФБР връщат част от Биткойн откупа за Colonial Pipeline - ето как

Това е рядка, но не безпрецедентна печалба за агенти, които са част от ново сформираната работна група за рансъмуер и дигитално изнудване. Но големият въпрос за участниците на крипто пазара може ...
ЮНИ. 9, 2021 08:39 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамниците предпочитат банкови преводи пред криптовалути

И докато все повече австралийци стават жертва на измамни схеми, включващи криптовалута, банковите преводи остават любимият начин за извличане на пари от жертви.Австралийците губят 670 милиона долара з...
ЮНИ. 8, 2021 16:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец бе осъден на две години затвор заради незаконен обмен на криптовалути

Съдебните регистри показват, че Мохамaд, бивш банков служител, е управлявал бизнеса си „Herocoin“ от 2014 до 2019 г., където се твърди, че се е срещал с клиенти, за да прехвърли виртуалната си валута ...
ЮНИ. 4, 2021 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Започва гласуване за обезщетението от хака на Mt. Gox

Сагата Mt. Gox продължаваПроцесът на гласуване за плана за рехабилитация на Mt. Gox започна.Кредиторите на вече несъществуващата криптовалутна борса са чакали вземания, свързани с прословутия хак на б...
ЮНИ. 2, 2021 12:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света