НАЧАЛО Финтех

Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

МАЙ. 23, 2020 10:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Deep Labs с $16 милиона в ново финансиране

Deep Labs, американски стартъп, който използва AI (изкуствен интелект) за изграждане на “базирани на персона” рискови системи, е осигурил 16 милиона долара от група инвеститори във финтех пространството.

Гънар Овърстром, партньор в Corsair Capital, Serendipity Capital и Gramercy Ventures, ръководи инвестицията.


Основан през 2016 г. от бившия шеф на Visa Labs - Скот Едингтън - Deep Labs използва персонализирано разузнаване за удостоверяване на транзакции и упълномощаване.


Технологията на компанията създава динамични профили на адаптивен риск и навиците на потребителите на продукти и услуги - анализирайки дали поведението е типично или необичайно и как това поведение се променя, “движейки се през пространството и времето”.


Например, от фирмата казват, че може да определи как хората използват устройствата си по различен начин сутрин и през нощта.


Технологията се използва от клиентите на Deep Lab за справяне с неща като превземане на акаунти, изпиране на пари и много други.


Deep Labs сочи Visa и American Express сред своите ранни клиенти и Mastercard като партньор.


Едингтън: “Ние изградихме Deep Labs с цел да преминем света на решения от статичен, едномерен процес към многоизмерен такъв, който използва най-модерните налични изчислителни и математически методи.

Със следващо поколение, базиран на персона разум, който използва изчисления, вземащи контекст впредвид, нашите иновативни продукти представляват нов начин за бизнеса и неговите клиенти да разберат как се променя поведението на един актьор, докато се движи през времето и пространството.”


Отделно, Deep Labs е избран да участва в първия старт на Goldman Sachs с GS Black Black и Latinx Предприемач от кохорта. Като един от 14-те членове на кохортата, Едингтън ще получи осемседмично виртуално преживяване, с достъп до ресурсите и контактите на банката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Изпълнителният директор на SoFi казва, че инвестиционните сметки са се удвоили през 2020 г.

“Видяхме как броят на хората, които използват SoFi Invest, се удвои”, заяви Ното в ‘Squawk Alley’.Ното каза, че проблемът с използването на SoFi Invest е показателен за “приказка за два града” по врем...
МАЙ. 29, 2020 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е все по-използван в сферата на децентрализираните финанси

Този резултат идва два месеца след първоначалното пускане на Tether на платформата, която предлага широка гама от други стабилни монети, включително Dai (DAI), USD Coin (USDC), sUSD и TrueUS...
МАЙ. 29, 2020 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Проучване на Revolut показва 68% ръст на крипто търговията на дребно

Почти една трета от 10-те милиона клиенти на Revolut са търгували с криптовалута в приложението, което обслужва крипто търговци на дребно.Откакто ограниченията свързани с карантината бяха въведени пре...
МАЙ. 29, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple предлагат ново технологично решение за корпоративните плащания

Облак, който да помага на клиентите да придвижват средствата по-бързо, включително XRP Много бизнес процеси сега стават все по-дигитализирани поради карантираната от пандемията по целия свят. Гигант...
МАЙ. 29, 2020 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света