НАЧАЛО Блокчейн

Децентрализираната крипто борса на Джон Макафи стартира в Бета

ОКТ. 8, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Децентрализираната крипто борса на Джон Макафи стартира в Бета

Американският предприемач и защитник на криптовалутите Джон Макафи стартира децентрализирана борса (DEX), работеща на блокчейна на Етериум.

McAfee DEX ще работи в бета версия до 7-ми октомври, според официалния уебсайт на новата платформа и личната публикация на Макафи в Twitter.


"Централизираният крипто обмен има пробойни"


На 5-ти октомври публикацията на Макафи представи новата бета платформа, като заяви, че ще отнеме време достатъчно потребители да се присъединят. Според експерта по сигурност, ако проявим търпение, борсата може да ни освободи от контрола на правителството.


Във видео Макафи твърди, че крипто-общността е изправена пред сериозен проблем. Той се състои в това, че хората трябва да решат дали стремежите им са ограничени до просто разширяване на възможностите за чисти спекулации - или са идеал, а именно свобода.


След като денонсира контрола на правителствата над фиатните валути и загубите, които те представляват за индивидуалната свобода, Макафи се обърна към крипто-общността със следното послание:


..централизираните борси са нашата слаба точка.


Това каза крипто-революционерът, като подчерта, че Китай премина към затваряне на вътрешните борси през септември 2017 г.


“Децентрализираният обмен не може да бъде изключен от никого. Децентрализирано означава, че никой не го контролира, че е разпределено навсякъде и следователно е невъзможно да се спре. Имахме анонимни монети и това е другата част на уравнението, защото тези монети с децентрализиран и разпределен обмен са гъските, които снасят златното яйце за нас. Ние обаче не ги използваме.”

Макафи DEX Beta


Според публикуваните до момента подробности, McAfee DEX няма да включва “Know Your Customer” проверки и няма да блокира юрисдикции. Няма да се начисляват такси за мейкъри и също така ще бъде с отворен код.


Всеки токен на базата на ETH (стандарт ERC-20) може да се добави без такса към бета версията, като в бъдеще ще се поддържат още валути.


“Не очаквайте чудеса”


В своето видео от 5-ти октомври Макафи посочи ниския брой търговци, които понастоящем използват децентрализирани борси, като смята, че това ги прави “безполезни”. За своя DEX, McAfee каза на потребителите:


...не очаквайте чудеса в началото.


Децентрализираните крипто борси позволяват на потребителите да търгуват помежду си, използвайки интелигентни договори за автоматизиране на сделки и ликвидация на активи, за да позволят на средствата на потребителите да останат под техния контрол.


Към януари 2019 г., проучване на над 400 международни борси за криптовалути показа, че децентрализираните платформи представляват едва 19% от глобалната обменна екосистема, а обемът им на търговия възлиза на по-малко от 1% от тези на централизираните борси.


През април, основната централизирана борса Binance стартира собствен DEX на родния си майннет.  

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Едни от най-големите автомобилни производители със съвместен блокчейн проект

Съобщава се, че алиансът предвижда системата да се прилага към свързани електрически превозни средства, така че покупките в бензиностанции могат да се записват и плащат автоматично, когато колата е вк...
ОКТ. 14, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Каква роля ще изиграе блокчейн в четвъртата индустриална революция?

Тези технологии като пара, електричество и компютри често се класифицират като технология с общо предназначение (GPT) поради дълбокото им въздействие върху икономиката и обществото.Блокчейн съществува...
ОКТ. 14, 2019 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Блокчейн платформата на една от най-големите банки в Китай с транзакции за $50 милиарда

CCB ще насърчава активно блокчейн платформатаНа 9-и октомври информационна агенция Xinhua съобщи, че CCB, една от големите четири банки в Китайската народна република, обяви старта на „BCTrade 2.0”. Т...
ОКТ. 13, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализиран комуникационен стартъп успя да набере $8,5 милиона

Протоколът Matrix, който позволява сигурна комуникация чрез криптирани приложения за съобщения, като Riot.IM, алтернатива на WhatsApp, Telegram или Slack, ще продължи мащабирането и разрастването на м...
ОКТ. 11, 2019 10:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света