НАЧАЛО Блокчейн

Децентрализираната крипто борса на Джон Макафи стартира в Бета

ОКТ. 8, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Децентрализираната крипто борса на Джон Макафи стартира в Бета

Американският предприемач и защитник на криптовалутите Джон Макафи стартира децентрализирана борса (DEX), работеща на блокчейна на Етериум.

McAfee DEX ще работи в бета версия до 7-ми октомври, според официалния уебсайт на новата платформа и личната публикация на Макафи в Twitter.


"Централизираният крипто обмен има пробойни"


На 5-ти октомври публикацията на Макафи представи новата бета платформа, като заяви, че ще отнеме време достатъчно потребители да се присъединят. Според експерта по сигурност, ако проявим търпение, борсата може да ни освободи от контрола на правителството.


Във видео Макафи твърди, че крипто-общността е изправена пред сериозен проблем. Той се състои в това, че хората трябва да решат дали стремежите им са ограничени до просто разширяване на възможностите за чисти спекулации - или са идеал, а именно свобода.


След като денонсира контрола на правителствата над фиатните валути и загубите, които те представляват за индивидуалната свобода, Макафи се обърна към крипто-общността със следното послание:


..централизираните борси са нашата слаба точка.


Това каза крипто-революционерът, като подчерта, че Китай премина към затваряне на вътрешните борси през септември 2017 г.


“Децентрализираният обмен не може да бъде изключен от никого. Децентрализирано означава, че никой не го контролира, че е разпределено навсякъде и следователно е невъзможно да се спре. Имахме анонимни монети и това е другата част на уравнението, защото тези монети с децентрализиран и разпределен обмен са гъските, които снасят златното яйце за нас. Ние обаче не ги използваме.”

Макафи DEX Beta


Според публикуваните до момента подробности, McAfee DEX няма да включва “Know Your Customer” проверки и няма да блокира юрисдикции. Няма да се начисляват такси за мейкъри и също така ще бъде с отворен код.


Всеки токен на базата на ETH (стандарт ERC-20) може да се добави без такса към бета версията, като в бъдеще ще се поддържат още валути.


“Не очаквайте чудеса”


В своето видео от 5-ти октомври Макафи посочи ниския брой търговци, които понастоящем използват децентрализирани борси, като смята, че това ги прави “безполезни”. За своя DEX, McAfee каза на потребителите:


...не очаквайте чудеса в началото.


Децентрализираните крипто борси позволяват на потребителите да търгуват помежду си, използвайки интелигентни договори за автоматизиране на сделки и ликвидация на активи, за да позволят на средствата на потребителите да останат под техния контрол.


Към януари 2019 г., проучване на над 400 международни борси за криптовалути показа, че децентрализираните платформи представляват едва 19% от глобалната обменна екосистема, а обемът им на търговия възлиза на по-малко от 1% от тези на централизираните борси.


През април, основната централизирана борса Binance стартира собствен DEX на родния си майннет.  

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Европейска космическа агенция финансира блокчейн проект за запис на сателитни данни

ФЕВ. 20, 2020 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиони разработчици ще работят на Етериум в бъдеще

През октомври 2019 г., ConsenSys представи инициативата „1 милион разработчици“, за да разшири общността на Етериум разработчиците и да насърчи широк кръг от хора да работят върху блокчейн протокол...
ФЕВ. 19, 2020 09:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия ще интегрират блокчейн в система за гласуване

Според последните новини, Изборната комисия на Индия се присъедини към колежа по инженерство, IIT Madras, за да работи по внедряването на блокчейн технологията за системата за гласуване в опит да увел...
ФЕВ. 17, 2020 08:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Австралия с национална блокчейн стратегия за $175 милиарда

Според Sydney Morning Herald, пътната карта ще преработи банковата, експортната и образователната инфраструктура на страната, като произведе сектор на стойност $175 милиарда.Изработва се почти година,...
ФЕВ. 8, 2020 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света