НАЧАЛО Други

Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

ОКТ. 6, 2018 11:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

Според скорошно изявление блокчейн ускорителя Medici Ventures, дъщерно дружество на Overstock.com Inc., е инвестирало в базираният в Израел стартъп VinX, който създава блокчейн, базирана на токени, за намаляване на измамите на пазара за фючърси на вино.

 


Фючърс реално е резерва за вино, което ще бъде бутилирано и освободено една до две години напред във времето. Чрез покупката на фючърси, ентусиастите на вино могат да си осигурят бутилки, които могат да бъдат изключително скъпи или почти невъзможни за намиране, когато достигнат общия пазар.

Подобно на много фирми за доставки, базирани на блокчейн, VinX има за цел да проследи произхода, така че клиентите да знаят точно откъде идва тяхното вино. Очевидно е, че 20% от цялото вино в света е фалшифицирано. Много хора купуват винени фючърси чрез измамен посредник, вярвайки, че крайният продукт ще дойде от добре познат регион като Бордо, но виното, което те получават, може да не е автентично.

С блокчейн платформата на VinX обаче, клиентите ще имат достъп до неизменима история на веригата за доставки на вино, без да е необходим посредник. Патрик М. Бърн, основател и главен изпълнителен директор на Overstock, изрази ентусиазма си за проекта:

Стъпките на VinX в олицетворяването на фючърсите на виното, като позволяват на ентусиастите да знаят без съмнение, че бутилките, които купуват, са пълни с автентични вина, ще позиционират цялата индустрия като модел на нова световна икономика, която заменя старите мрежи.

Освен това Джейкъб Нер-Дейвид, съосновател и главен изпълнителен директор на VinX, говори за ползите, които той вижда в платформата и партньорството:
Защото ние регистрираме всички фючърси на виното като токени на блокчейн, ние въвеждаме силна валидираща сила, която ще измине дълъг път към намаляване на измамите". VinX очаква с нетърпение да се възползва от многото години опит в електронната търговия на Overstock и блокчейн ръководство на Medici Ventures и останалата част от портфолиото на Medici Ventures.

Миналата година, италианският блокчейн стартъп EZ Lab стартира подобна система за проследяване на виното в страната, където фалшифицирането е основен проблем.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Множество системи на Федералния резерв изпитаха временно прекъсване

Според уебсайта на Федералния резерв за банкови услуги, банката претърпя прекъсвания в своите услуги Check 21, Adjustments Check, FedLine Advantage, FedLine Command, FedLine Direct и FedLine Web Servi...
ФЕВ. 25, 2021 10:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света