НАЧАЛО Други

Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

ОКТ. 6, 2018 11:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

Според скорошно изявление блокчейн ускорителя Medici Ventures, дъщерно дружество на Overstock.com Inc., е инвестирало в базираният в Израел стартъп VinX, който създава блокчейн, базирана на токени, за намаляване на измамите на пазара за фючърси на вино.


Фючърс реално е резерва за вино, което ще бъде бутилирано и освободено една до две години напред във времето. Чрез покупката на фючърси, ентусиастите на вино могат да си осигурят бутилки, които могат да бъдат изключително скъпи или почти невъзможни за намиране, когато достигнат общия пазар.

Подобно на много фирми за доставки, базирани на блокчейн, VinX има за цел да проследи произхода, така че клиентите да знаят точно откъде идва тяхното вино. Очевидно е, че 20% от цялото вино в света е фалшифицирано. Много хора купуват винени фючърси чрез измамен посредник, вярвайки, че крайният продукт ще дойде от добре познат регион като Бордо, но виното, което те получават, може да не е автентично.

С блокчейн платформата на VinX обаче, клиентите ще имат достъп до неизменима история на веригата за доставки на вино, без да е необходим посредник. Патрик М. Бърн, основател и главен изпълнителен директор на Overstock, изрази ентусиазма си за проекта:

Стъпките на VinX в олицетворяването на фючърсите на виното, като позволяват на ентусиастите да знаят без съмнение, че бутилките, които купуват, са пълни с автентични вина, ще позиционират цялата индустрия като модел на нова световна икономика, която заменя старите мрежи.

Освен това Джейкъб Нер-Дейвид, съосновател и главен изпълнителен директор на VinX, говори за ползите, които той вижда в платформата и партньорството:
Защото ние регистрираме всички фючърси на виното като токени на блокчейн, ние въвеждаме силна валидираща сила, която ще измине дълъг път към намаляване на измамите". VinX очаква с нетърпение да се възползва от многото години опит в електронната търговия на Overstock и блокчейн ръководство на Medici Ventures и останалата част от портфолиото на Medici Ventures.

Миналата година, италианският блокчейн стартъп EZ Lab стартира подобна система за проследяване на виното в страната, където фалшифицирането е основен проблем.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com си партнира с Леброн Джеймс

Ходът е предназначен да научи децата на крипто технологията и начините, по които тя може да повлияе на живота им.Приблизително 1,600 деца в I Promise School на четирикратния шампион на НБА ще научат з...
ЯНУ. 28, 2022 18:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Белгийски депутат е първия в Европа, който ще приеме заплата в Биткойн

Месечната заплата на депутата от Брюксел от 5,500 евро ще бъде конвертирана в Биткойн с помощта на платформата за крипто търговия Bit4You, съобщи Bruzz. Беукелаер, който представлява партията Хуманист...
ЯНУ. 28, 2022 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ръководителят на гейминг отдела в YouTube ще се присъедини към Polygon Studios

Във вторник Райън Уайът, ръководител на гейминга в YouTube, обяви, че ще напусне платформата за споделяне на видео през февруари. Отчасти благодарение на неговото лидерство, YouTube Gaming вижда над 2...
ЯНУ. 28, 2022 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света