НАЧАЛО Други

Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

ОКТ. 6, 2018 11:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дъщерна фирма на Overstock инвестира в базирана на блокчейн платформа за вино

Според скорошно изявление блокчейн ускорителя Medici Ventures, дъщерно дружество на Overstock.com Inc., е инвестирало в базираният в Израел стартъп VinX, който създава блокчейн, базирана на токени, за намаляване на измамите на пазара за фючърси на вино.


Фючърс реално е резерва за вино, което ще бъде бутилирано и освободено една до две години напред във времето. Чрез покупката на фючърси, ентусиастите на вино могат да си осигурят бутилки, които могат да бъдат изключително скъпи или почти невъзможни за намиране, когато достигнат общия пазар.

Подобно на много фирми за доставки, базирани на блокчейн, VinX има за цел да проследи произхода, така че клиентите да знаят точно откъде идва тяхното вино. Очевидно е, че 20% от цялото вино в света е фалшифицирано. Много хора купуват винени фючърси чрез измамен посредник, вярвайки, че крайният продукт ще дойде от добре познат регион като Бордо, но виното, което те получават, може да не е автентично.

С блокчейн платформата на VinX обаче, клиентите ще имат достъп до неизменима история на веригата за доставки на вино, без да е необходим посредник. Патрик М. Бърн, основател и главен изпълнителен директор на Overstock, изрази ентусиазма си за проекта:

Стъпките на VinX в олицетворяването на фючърсите на виното, като позволяват на ентусиастите да знаят без съмнение, че бутилките, които купуват, са пълни с автентични вина, ще позиционират цялата индустрия като модел на нова световна икономика, която заменя старите мрежи.

Освен това Джейкъб Нер-Дейвид, съосновател и главен изпълнителен директор на VinX, говори за ползите, които той вижда в платформата и партньорството:
Защото ние регистрираме всички фючърси на виното като токени на блокчейн, ние въвеждаме силна валидираща сила, която ще измине дълъг път към намаляване на измамите". VinX очаква с нетърпение да се възползва от многото години опит в електронната търговия на Overstock и блокчейн ръководство на Medici Ventures и останалата част от портфолиото на Medici Ventures.

Миналата година, италианският блокчейн стартъп EZ Lab стартира подобна система за проследяване на виното в страната, където фалшифицирането е основен проблем.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света