НАЧАЛО Крипто Крими

Darknet пазар планира... ICO за $146 милиона?

ДЕК. 13, 2019 21:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Darknet пазар планира... ICO за $146 милиона?

Най-големият руски онлайн черен пазар търси да събере 146 милиона долара в разпродажба на токени, която би му позволила да стане глобален.

Както "Forklog" съобщи на 11-ти декември, продажбата на токени е почти със сигурност незаконна - не само поради неясни закони за ценни книжа или други финансови разпоредби.

 

Операторите на пазара, известен като “Hydra”, имат амбиции да ескалират своя модел на анонимна търговия с незаконни вещества до масивни мащаби.


Инвестиционен меморандум, достъпен само чрез тъмни уеб браузъри като Tor, твърди, че глобалното разширяване на платформата “ще започне нова ера на Запад” в мащаб, който е “трудно да си представим”.

 

Hydra предоставя анонимна услуга, при която куриерите разпръскват закупените стоки на обозначени, скрити места в обществени пространства, които по-късно да бъдат събрани от клиента. Нито купувачът, нито продавачът, нито куриерът се срещат някога.

 

Операторите планират да използват средствата за изграждането на нова услуга “Eternos” - комбиниране на криптирани услуги за съобщения, браузър, фокусиран върху поверителността, автоматизирано разрешаване на спорове и пазар, и обмен на криптовалута.

 

Планирана за 16-ти декември, продажбата на токени ще предложи на инвеститорите пакети от по 100 монети, предоставяйки права на 0,003% дял от печалбата на компанията. Токените се оценяват на 100 долара за брой, платими в Биткойн .

 

Издаването е определено на 1,470,000 токена, което представлява 49% от стойността на Eternos и обеща 500 долара месечни дивиденти за тези, които купуват повече от 100 монети. Forklog предупреди читателите, че проектът може да се окаже “exit” измама.

 

Цифрите се основават на прогноза за 15 милиона долара месечни приходи, които операторите обосновават, като се позовават на текущите показатели за растеж.

 

Hydra твърди, че има база от над 3 милиона потребители, обработваща над 100,000 транзакции ежедневно за незаконни вещества, хакерски услуги, подправени документи, откраднати данни и пари в брой.

 

Към юни 2019 г. руският разследващ сайт “Proekt” потвърди, че Hydra има 2,5 милиона регистрирани акаунта, 393,000 от които са направили поне една покупка.

 

Най-скандалният онлайн черен пазар остава “Silk Road”, който стартира през февруари 2011 г., преди да бъде закрит от властите през октомври 2013 г.

 

Нейният основател Рос Улбрихт - известен още като “Dread Pirate Roberts” - беше арестуван и осъден на доживотен затвор през 2015 г. за пране на пари и съдействие за разпространение на наркотици, хакерство и измама, сред редица други обвинения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто измамници се представят за финансовия регулатор на Полша

Измамниците се обаждат на потенциални жертви, като ги молят да продават или купуват криптовалути чрез фонд, но първо трябва да изпратят криптовалутите в портфейла на екипа за съответствие на PFSA, за ...
АВГ. 9, 2020 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съоснователят на OneCoin се размина с присъда за 90 години затвор

Сега обаче изглежда, че Игнотов вече не е един от ключовите обвиняеми в съдебни искове, заведени от жертви на измамата за 4 милиарда долара, според доклад на Finance Magnates от 7-ми август.Инвеститор...
АВГ. 8, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мрежата на Етериум Класик бе компрометирана

Последната 51% атака бе забелязана от родителската фирма на Ethermine, Bitfly, която бързо предупреди крипто общността за инцидента и копачите, че изплащанията на Етериум Класик ще бъдат деактивирани....
АВГ. 6, 2020 18:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хакери откраднаха $ 370К чрез DeFi експлойт

Те се възползваха от слабост в Opynt ETH Пут договра. Потребителят ‘DegenSpartan’, един от първите, който докладва за случая в Twitter, каза на 4-ти август, че трейдърите са използвали ‘flash заеми’, ...
АВГ. 6, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света