НАЧАЛО Регулации

Данъчната служба на САЩ иска регулаторна рамка за крипто

МАЙ. 21, 2019 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Данъчната служба на САЩ иска регулаторна рамка за крипто

Федералната данъчна служба на САЩ (IRS) приоритизира издаването на данъчни насоки за криптовалутите, съгласно писмо от 16-ти май.


Писмото от IRS идва в отговор на искане от 21 представители в Конгреса, включително републиканеца Том Емер, да предостави яснота относно отчитането на данъците върху притежаваните криптовалути. В писмото до данъчната администрация представителите след това твърдят, че все още има „съществена неяснота по редица важни въпроси относно федералното данъчно облагане“ на възникващия вид актив.


Комисарят на IRS Чарлз Ретиг заяви, че агенцията „е поставила за приоритет“ издаването на подходящи насоки. Инструкцията специално ще обхваща въпроси като приемливи методи за изчисляване на разходите, разпределение на базата на разходите; и данъчно третиране на форковете.


Ретиг също отбелязва в писмото, че виртуалната валута се третира като собственост, а съществуващите данъчни принципи, приложими към сделките с недвижими имоти, се прилагат и за сделките с криптовалута. Комисарят допълнително разкрива, че IRS работи с играчи в индустрията, за да дефинира области, в които са необходими насоки.


Преди това Емер въведе три законопроекта за подкрепа на блокчейн технологията и криптовалутите. Сметките биха подтикнали федералното правителство да осигури „проста правна среда“ и да ограничи глобите срещу лица, които съобщават за разпръснати дигитални активи, докато IRS не представи официални указания за подходящите средства за докладване. Според Емер "данъкоплатците могат да спазват закона само когато законът е ясен".


През януари, Емер и конгресменът Дарън Сото подадоха законопроект, който има право да „предостави "подслон" от лицензирането и регистрацията за някои неконтролиращи програмисти и доставчици на услуги, свързани с блокчейн услуги. Законопроектът ще освободи компаниите, които не предлагат попечителски услуги за криптовалути от някои щатски закони за предаване на пари.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.Според р...
НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света