НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Дали транзакцията на Биткойн наистина е необратима?

ОКТ. 8, 2018 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали транзакцията на Биткойн наистина е необратима?
 

В много случаи, потребителите на Биткойн се сблъскват с проблема с невъзможността да се обърне транзакцията. Тази слабост се използва активно срещу криптовалутата. Някои критици вярват, че валута, която има необратима транзакция, не си струва да се инвестира в нея и легализирането ѝ е голяма грешка.

Но въпросът е - необратимо ли е наистина? Отговорът на този въпрос е да и не. Има възможност за обръщане на сделката с BTC. Има обаче условие, което трябва да бъде изпълнено преди обратното да стане възможно.Биткойн е създаден, за да реши проблема с двойното харчене. На централизирания пазар се установяват правила и разпоредби, както и някои процедури за проверка, коитo да се следват, преди транзакцията да се обърне. Тъй като Биткойн няма бутон за връщане на транзакцията, човек трябва да мине през сложни стъпки, за да си изпробва късмета да обърне транзакцията.

BTC транзакцията може да бъде обърната само, когато има нулево потвърждение на блокчейна. С други думи, няма възможност за обръщане на транзакцията, след като в мрежата бъде записано поне едно потвърждение.

В други, за да се обърне една Биткойн сделка, два метода могат да бъдат използвани - Замяна на такса и двойно харчене. По всякакъв начин е необходимо да проверите дали транзакцията няма потвърждение, преди да продължите с процеса. Тази стъпка ще ви помогне да избегнете грешка, която може да доведе до загуба на средства.

Първо копирайте хеш транзакцията в блокчейн търсачка и потърсете номера на потвърждението. Когато няма потвърждение, опитайте да използвате някой от горните методи. С метода "Замяна срещу такса" ще трябва да направите нова транзакция с такса за копачите, по-висока от по-старата.

Това ще обърне транзакциите ви и ще върне парите обратно в портфейла ви. Необходимо е да проверите дали използваният портфейл поддържа метода "Замяна срещу такса", преди да продължите с процеса.

Използвайки метода на двойно харчене, потребителят трябва да изпрати точната сума на по-старата транзакция на неговия личен адрес на портфейла, с такса за транзакция по-висока от предишната. Това може да обърне и транзакцията.

Проблемът с тези методи е, че когато сделката се потвърди в мрежата, в момента на извършване на новата транзакция, има тенденция да се губят средства.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

CEO-то на Argo Blockchain става първия директор, платен в Биткойн

В оперативна актуализация от февруари компанията, която се търгува на Лондонската фондова борса под тикера ARB, заяви, че от понеделник Уол започва да взема заплатата си в криптовалутата и че "всички ...
МАР. 8, 2021 18:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 начина за пасивно инвестиране в Биткойн

Биткойн е нараснал с 435% от февруари 2020 г. и е солиден създател на богатство за дългосрочни инвеститори.Инвеститорите, които искат да получат експозиция в крипто пространството, могат да разгледат ...
МАР. 8, 2021 16:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cipher Mining ще стане публично дружество чрез SPAC сделка

SPAC сделката за Cipher Mining е сливане на SPAC с Good Works Acquisition Corp GWAC, оценяващо компанията на 2 милиарда долара. Компанията беше оценена на 1 милиард долара в последния си кръг за набир...
МАР. 8, 2021 15:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китайска технологична компания инвестира $40 милиона в Биткойн и Етериум

Китайската технологична компания Meitu е закупила Биткойн на стойност $22,1 милиона и Етериум на стойност $17,9 милиона, съобщава прессъобщението на 7-ми март. Това е първата компания, регистрирана в ...
МАР. 7, 2021 20:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света