НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Дали транзакцията на Биткойн наистина е необратима?

ОКТ. 8, 2018 14:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали транзакцията на Биткойн наистина е необратима?
 

В много случаи, потребителите на Биткойн се сблъскват с проблема с невъзможността да се обърне транзакцията. Тази слабост се използва активно срещу криптовалутата. Някои критици вярват, че валута, която има необратима транзакция, не си струва да се инвестира в нея и легализирането ѝ е голяма грешка.

Но въпросът е - необратимо ли е наистина? Отговорът на този въпрос е да и не. Има възможност за обръщане на сделката с BTC. Има обаче условие, което трябва да бъде изпълнено преди обратното да стане възможно.Биткойн е създаден, за да реши проблема с двойното харчене. На централизирания пазар се установяват правила и разпоредби, както и някои процедури за проверка, коитo да се следват, преди транзакцията да се обърне. Тъй като Биткойн няма бутон за връщане на транзакцията, човек трябва да мине през сложни стъпки, за да си изпробва късмета да обърне транзакцията.

BTC транзакцията може да бъде обърната само, когато има нулево потвърждение на блокчейна. С други думи, няма възможност за обръщане на транзакцията, след като в мрежата бъде записано поне едно потвърждение.

В други, за да се обърне една Биткойн сделка, два метода могат да бъдат използвани - Замяна на такса и двойно харчене. По всякакъв начин е необходимо да проверите дали транзакцията няма потвърждение, преди да продължите с процеса. Тази стъпка ще ви помогне да избегнете грешка, която може да доведе до загуба на средства.

Първо копирайте хеш транзакцията в блокчейн търсачка и потърсете номера на потвърждението. Когато няма потвърждение, опитайте да използвате някой от горните методи. С метода "Замяна срещу такса" ще трябва да направите нова транзакция с такса за копачите, по-висока от по-старата.

Това ще обърне транзакциите ви и ще върне парите обратно в портфейла ви. Необходимо е да проверите дали използваният портфейл поддържа метода "Замяна срещу такса", преди да продължите с процеса.

Използвайки метода на двойно харчене, потребителят трябва да изпрати точната сума на по-старата транзакция на неговия личен адрес на портфейла, с такса за транзакция по-висока от предишната. Това може да обърне и транзакцията.

Проблемът с тези методи е, че когато сделката се потвърди в мрежата, в момента на извършване на новата транзакция, има тенденция да се губят средства.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн пак се насочва към $19,000 - $30 милиарда се връщат на крипто пазара

Алткойните също са се удвоили по време на сесиите им за възстановяване, а общата пазарна капитализация се е увеличила с още 30 милиарда долара за ден. Биткойн спадна значително, като отчете загуб...
НОЕ. 30, 2020 12:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е най-големия залог на редица големи инвеститори

И все пак търговецът твърди, че нивото му на ангажираност не се доближава до изпълнителния директор на Real Vision Group Раул Пал, който сега има 98% от ликвидната си нетна стойност в актива. &nb...
НОЕ. 30, 2020 10:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Огромно количество Биткойн бе преместено през последните 24 часа

Анонимно юридическо лице прехвърли 22,816 BTC на стойност $386 милиона срещу такса от само $14.83.Трансферът беше забелязан за първи път от автоматизирания инструмент за DLT проследяване, известен кат...
НОЕ. 29, 2020 20:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дните на Биткойн максимализма са преброени

В неотдавнашен подкаст на Lend Academy, Ripple SVP Ашип Бирла, който служи и като главен мениджър на RippleNet, заяви, че дните на Биткойн максимализма са приключили, докато говори за цялостното му въ...
НОЕ. 29, 2020 16:11 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света