НАЧАЛО Други

Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

ОКТ. 7, 2018 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

Тази бе съобщено, че Йейл, престижната академична институция в Кънектикът, инвестира в крипто фонд за $400 милиона, управляван от ветерани в областта на цифровите активи и финанси.

 


За съучредителят на Coinbase Inc. Фред Ершам, бившият съдружник на Sequoia Capital Мат Хуанг и бившият служител на крипто хедж фонда за милиарди долари Pantera Capital Чарлз Нойс се съобщава, че са пуснали нов хедж фонд за криптовалути, наречен Paradigm, след като са спечелили над $400 милиона от различни инвеститори.

Дарението от $30 милиарда в Йейл се ръководи от Дейвид Суенсън, който инвестира неразкрита сума в Paradigm след установяването на визията на институцията да разпредели 60% от активите си в алтернативни активи до края на 2019 г., като крипто.


Защо е значителен хода на Йейл в крипто?


Йейл и Свенсън оперират с един от най-големите колежански дарения на световния пазар. В продължение на три десетилетия фондът на Йейл надминава всяка академична институция в САЩ, което позволява на Суенсън да бъде най-гледаната и влиятелна фигура в пазара на институционални инвеститори.

През юни милиардер инвеститор каза на Ерик Шатцкер на Bloomberg Invest Summit в Ню Йорк, че влизането на голям институционален инвеститор в крипто пазара ще доведе до други големи компании, които натрупват криптовалути като Биткойн и Етериум в голям мащаб.

"Тя няма да стигне там ($20 трилиона) толкова бързо. Какво ще се случи е следното: един от тези безстрашни пенсионни фондове, някой, който е пазарен лидер, ще каже, знаеш ли какво? Имаме попечителство, Goldman Sachs sa замесени, Bloomberg има индекс, който мога да сравня с представянето си спрямо него и те ще купят. И внезапно, вторият човек купува. Същото FOMO, което видяхте в търговията на дребно ще бъде демонстрирано от институционалните инвеститори", обясни Майк Новограц.

Критиците на пазара са заявили, че инвестицията на Йейл в Paradigm не е толкова значима, колкото преките инвестиции в крипто чрез попечителски решения като BitGo, Coinbase и потенциално Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Sachs.

Paradigm обаче не е фонд с широк обществен интерес. Това е хедж фонд за криптовалути, открит и експлоатиран от ветераните на индустрията, и инвестиция във фонд само и единствено за крипто, описва интереса на Свенсън в криптовалутите като алтернативен актив.

Липсата на взаимовръзка между големите цифрови активи и по-широкия финансов пазар позволява на криптовалутите да работят като надеждно съхранение на стойнсот, особено във време на икономическа несигурност.


Първият основен институционален инвеститор се оказва, че е най-големият


Йейл е първият основен институционален инвеститор, който инвестира в крипто пазара чрез основния си фонд от $30 милиарда. Първият голям институционален инвеститор, който публично инвестира в крипто пазара чрез хедж фонд, е най-голямата академична институция в САЩ заедно с Харвард и вероятно и в света.

Ако навлизането на Йейл в крипто пазара задейства FOMO сред институционалните инвеститори, в средата на срока крипто пазара ще види бързо подобрение в оценката и развитието си.

Някои доклади предполагат, че голям брой институционални инвеститори вече участват на пазара чрез извънборсовите пазари, предвид нарастващия обем на извънборсовите пазари в САЩ и Азия, управлявани от фирми като DRW.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

PayPal официално потвърдиха придобиването на Curv

Финансовите условия на сделката не са оповестени.Множество медии съобщиха, че преговорите за придобиване все още са в ранен етап миналата седмица, но PayPal вече го направи официално.PayPal се ангажир...
МАР. 8, 2021 16:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето какво е мнението на основателят на Лайткойн за нашумялите NFT

NFT Библията на пазара OpenSea гласи, че NTF са "уникални, дигитални елементи с управлявана от блокчейн собственост“ и твърди, че "примери включват колекционерски предмети, предмети в игри, дигитално ...
МАР. 8, 2021 21:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

UFC обявиха партньорство с онлайн крипто казино

Партньорството, обявено на 7-ми март, ще направи Stake "първият официален партньор за залагания" на UFC в Азия и Латинска Америка. Сделката обаче ще изключи ключовия пазар на UFC в Бразилия.Двете фирм...
МАР. 8, 2021 21:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Наддаването за първата публикация в Twitter достигна $2,5 милиона

В петък главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси обърна внимание на токенизирана версия на първия си туит на платформата за незаменяеми токени (NFT) Valuables. Въпреки че туитът от 2006 г....
МАР. 7, 2021 18:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света