НАЧАЛО Други

Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

ОКТ. 7, 2018 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

Тази бе съобщено, че Йейл, престижната академична институция в Кънектикът, инвестира в крипто фонд за $400 милиона, управляван от ветерани в областта на цифровите активи и финанси.

 


За съучредителят на Coinbase Inc. Фред Ершам, бившият съдружник на Sequoia Capital Мат Хуанг и бившият служител на крипто хедж фонда за милиарди долари Pantera Capital Чарлз Нойс се съобщава, че са пуснали нов хедж фонд за криптовалути, наречен Paradigm, след като са спечелили над $400 милиона от различни инвеститори.

Дарението от $30 милиарда в Йейл се ръководи от Дейвид Суенсън, който инвестира неразкрита сума в Paradigm след установяването на визията на институцията да разпредели 60% от активите си в алтернативни активи до края на 2019 г., като крипто.


Защо е значителен хода на Йейл в крипто?


Йейл и Свенсън оперират с един от най-големите колежански дарения на световния пазар. В продължение на три десетилетия фондът на Йейл надминава всяка академична институция в САЩ, което позволява на Суенсън да бъде най-гледаната и влиятелна фигура в пазара на институционални инвеститори.

През юни милиардер инвеститор каза на Ерик Шатцкер на Bloomberg Invest Summit в Ню Йорк, че влизането на голям институционален инвеститор в крипто пазара ще доведе до други големи компании, които натрупват криптовалути като Биткойн и Етериум в голям мащаб.

"Тя няма да стигне там ($20 трилиона) толкова бързо. Какво ще се случи е следното: един от тези безстрашни пенсионни фондове, някой, който е пазарен лидер, ще каже, знаеш ли какво? Имаме попечителство, Goldman Sachs sa замесени, Bloomberg има индекс, който мога да сравня с представянето си спрямо него и те ще купят. И внезапно, вторият човек купува. Същото FOMO, което видяхте в търговията на дребно ще бъде демонстрирано от институционалните инвеститори", обясни Майк Новограц.

Критиците на пазара са заявили, че инвестицията на Йейл в Paradigm не е толкова значима, колкото преките инвестиции в крипто чрез попечителски решения като BitGo, Coinbase и потенциално Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Sachs.

Paradigm обаче не е фонд с широк обществен интерес. Това е хедж фонд за криптовалути, открит и експлоатиран от ветераните на индустрията, и инвестиция във фонд само и единствено за крипто, описва интереса на Свенсън в криптовалутите като алтернативен актив.

Липсата на взаимовръзка между големите цифрови активи и по-широкия финансов пазар позволява на криптовалутите да работят като надеждно съхранение на стойнсот, особено във време на икономическа несигурност.


Първият основен институционален инвеститор се оказва, че е най-големият


Йейл е първият основен институционален инвеститор, който инвестира в крипто пазара чрез основния си фонд от $30 милиарда. Първият голям институционален инвеститор, който публично инвестира в крипто пазара чрез хедж фонд, е най-голямата академична институция в САЩ заедно с Харвард и вероятно и в света.

Ако навлизането на Йейл в крипто пазара задейства FOMO сред институционалните инвеститори, в средата на срока крипто пазара ще види бързо подобрение в оценката и развитието си.

Някои доклади предполагат, че голям брой институционални инвеститори вече участват на пазара чрез извънборсовите пазари, предвид нарастващия обем на извънборсовите пазари в САЩ и Азия, управлявани от фирми като DRW.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Crypto.com с регулаторно одобрение от Малта

Според съобщение от 24-ти ноември Органът за финансови услуги на Малта, или MFSA, е дал принципно одобрение на Crypto.com за два финансови лиценза: 'Лиценз за Финансова Институция' и 'Лиценз за Виртуа...
НОЕ. 28, 2020 23:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн са изкопали Bitfarms през третото тримесечие

От юли до септември Bitfarms добиват 535 BTC при $7500 за монета. За сравнение, компанията е добила 815 BTC през второто тримесечие при средна цна от $5075.Вината е на халвингаКомпанията също завърши ...
НОЕ. 27, 2020 23:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сатоши Накамото предполагаемо е създал Биткойн в Лондон

Няколко фактора сочат, че псевдонимният създател на Биткойн е действал от столицата на Обединеното кралство. Това се базира на стила на писане на Накамото, модела на дейност и съдържанието на генезисн...
НОЕ. 27, 2020 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Търговският обем на Binance поставя нови рекорди

Биткойн е в рамките на $1,000 от най-високата си цена от $19,891, отчетена през декември 2017 г., търговията на крипто борсата Binance също достига нови висоти, с обем от над 37 милиарда долара през п...
НОЕ. 25, 2020 16:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света