НАЧАЛО Други

Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

ОКТ. 7, 2018 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дали инвестицията на университета Йейл в крипто ще докара повече институционални инвеститори?

Тази бе съобщено, че Йейл, престижната академична институция в Кънектикът, инвестира в крипто фонд за $400 милиона, управляван от ветерани в областта на цифровите активи и финанси.


За съучредителят на Coinbase Inc. Фред Ершам, бившият съдружник на Sequoia Capital Мат Хуанг и бившият служител на крипто хедж фонда за милиарди долари Pantera Capital Чарлз Нойс се съобщава, че са пуснали нов хедж фонд за криптовалути, наречен Paradigm, след като са спечелили над $400 милиона от различни инвеститори.

Дарението от $30 милиарда в Йейл се ръководи от Дейвид Суенсън, който инвестира неразкрита сума в Paradigm след установяването на визията на институцията да разпредели 60% от активите си в алтернативни активи до края на 2019 г., като крипто.


Защо е значителен хода на Йейл в крипто?


Йейл и Свенсън оперират с един от най-големите колежански дарения на световния пазар. В продължение на три десетилетия фондът на Йейл надминава всяка академична институция в САЩ, което позволява на Суенсън да бъде най-гледаната и влиятелна фигура в пазара на институционални инвеститори.

През юни милиардер инвеститор каза на Ерик Шатцкер на Bloomberg Invest Summit в Ню Йорк, че влизането на голям институционален инвеститор в крипто пазара ще доведе до други големи компании, които натрупват криптовалути като Биткойн и Етериум в голям мащаб.

"Тя няма да стигне там ($20 трилиона) толкова бързо. Какво ще се случи е следното: един от тези безстрашни пенсионни фондове, някой, който е пазарен лидер, ще каже, знаеш ли какво? Имаме попечителство, Goldman Sachs sa замесени, Bloomberg има индекс, който мога да сравня с представянето си спрямо него и те ще купят. И внезапно, вторият човек купува. Същото FOMO, което видяхте в търговията на дребно ще бъде демонстрирано от институционалните инвеститори", обясни Майк Новограц.

Критиците на пазара са заявили, че инвестицията на Йейл в Paradigm не е толкова значима, колкото преките инвестиции в крипто чрез попечителски решения като BitGo, Coinbase и потенциално Goldman Sachs, Citigroup и Morgan Sachs.

Paradigm обаче не е фонд с широк обществен интерес. Това е хедж фонд за криптовалути, открит и експлоатиран от ветераните на индустрията, и инвестиция във фонд само и единствено за крипто, описва интереса на Свенсън в криптовалутите като алтернативен актив.

Липсата на взаимовръзка между големите цифрови активи и по-широкия финансов пазар позволява на криптовалутите да работят като надеждно съхранение на стойнсот, особено във време на икономическа несигурност.


Първият основен институционален инвеститор се оказва, че е най-големият


Йейл е първият основен институционален инвеститор, който инвестира в крипто пазара чрез основния си фонд от $30 милиарда. Първият голям институционален инвеститор, който публично инвестира в крипто пазара чрез хедж фонд, е най-голямата академична институция в САЩ заедно с Харвард и вероятно и в света.

Ако навлизането на Йейл в крипто пазара задейства FOMO сред институционалните инвеститори, в средата на срока крипто пазара ще види бързо подобрение в оценката и развитието си.

Някои доклади предполагат, че голям брой институционални инвеститори вече участват на пазара чрез извънборсовите пазари, предвид нарастващия обем на извънборсовите пазари в САЩ и Азия, управлявани от фирми като DRW.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор продължават да купуват по време на спада

Новото допълнение към BTC резервите на Ел Салвадор беше обявено от президента Наиб Букеле, който потвърди, че покупката на 410 BTC е извършена срещу $15 милиона, поставяйки цената на приблизително $36...
ЯНУ. 23, 2022 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света